Politički neprijatelji postaju prijatelji

Iako su se predstavnici sadašnje gradske vlasti i Narodne partije Maje Gojković, proteklih godina međusobno oštro kritikovali, to im, nakon skoro dve i po godine od odlaska bivše gradonačelnice u opoziciju, po svemu sudeći neće smetati da se udruže na vlasti.
Iako su se predstavnici sadašnje gradske vlasti i Narodne partije Maje Gojković, proteklih godina međusobno oštro kritikovali, to im, nakon skoro dve i po godine od odlaska bivše gradonačelnice u opoziciju, po svemu sudeći neće smetati da se udruže na vlasti.

Ipak, manjinski partneri Demokratske stranke na gradskom nivou, Liga socijaldemokrata Vojvodine i Srpski pokret obnove, zavnično se nisu pomirli s proširenjem koalicije, ali još ne otkrivaju da li će je napustiti u slučaju da se partija bivše gradonačelnice pridruži vlasti.

Odgovarajući na pitanje novinara Radija 021, portparolka LSV-a, Aleksandra Jerkov, izjavila je da to ipak ne znači da se Liga socijaldemokrata Vojvodine, dvoumi oko saradnje s Majom Gojković. "To znači da nikakvih zvaničnih razgovora u koaliciji o tome nije bilo. Mi smo u nekoliko navrta rekli da je za nas, ulazak Maje Gojković i njene stranke u vlast, neprihvatljiv. I to je stav od kojeg nemamo nameru da odustanemo", kaže Aleksandra Jerkov.   

Na pitanje - da li će napustiti vladajuću koaliciju u slučaju da se ozvaniči učešće partije bivše gradonačelnice u gradskoj vlasti, direktan odgovor nema ni potpredsednik Gradskog odobora Sprskog pokreta obnove, Nemanja Starović. On međutim za Radio 021 kaže da za SPO, Maja Gojković nije prihvatljiv politički parnter, prvenstveno zato što je sa mesta gradonačelnice, predvodila prethodnu gradsku vlast. "A mi smo na izborima dobili jasan mandat od građana Novog Sada da tu gradsku vlast oborimo. I nismo dobili mandat da s tom gradskom vlašću, pravimo koaliciju", kaže Starović.  

Ipak, gradonačelnik Igor Pavličić, nedavno nije isključio mogućnost proširenja gradske vladajuće koalicije, koju predvodi Demokratska stranka. S druge strane, bivša gradonačelnica, Maja Gojković, izjavila je da nju u ovom sazivu ne zanima funkcija na lokalnom nivou, ali da će morati doći do rekonstrukcije gradske vlasti. Ona je takođe izjavila da Demokratska stranka nema ništa protiv toga da njena Narodna partija postane deo vladajuće koalicije, te da se tome protive manji partneri u koaliciji.

Dodajmo da bez 10 odbornika Lige socijademokrata Vojvodine i Srpskog pokreta obnove, Demokratska stranka s G17 plus i Narodnom partijom, ne bi imala većinu u gradskoj Skupštini. (D.S.)
  • Nema razlike

    27.10.2010 12:55
    svi su isti
    Ajd sad nek mi neko lepo objasni u čemu je razlika izmedju Maje ili Igora, dobro neko je muško a neko žensko
  • Dragoslav

    26.10.2010 18:52
    Anonimusu
    Cak 10% dobiste zajedno - SPO i LSV !!!
    Sa tolikim brojem glasova larmate kao da ste osvojili onih preostalih 90%?
    A da ste i svih 90%, kojas vas dela namecu kao snagu vrednu respektovanja.
    Ne uzbudjujte se. Opet ce biti daj sta das. Kupicete mrvice i pitati ima li jos.
    Neka vam je sa srecom
  • 26.10.2010 17:50
    dragoslavu
    Deran koga vi prozivate na to Mi misli na SPO i LSV koji je zajedno ucestvovao na izborima i osvojio 10% glasova, da vas podsetim.
    Ta koalicija LSV+SPO sigurno ni tada ni sada nece biti u koaliciji sa NP, SRS, SPS ILI TOMOM. U TO BUDITE SIGURNI.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti