Stranke ne plaćaju kirije

Najveći dužnik "Poslovnog prostora" među partijama je Gradski odbor Demokratske stranke Srbije, koji za zakup prostorija od 457 kvadrata u Ulici vojvođanskih brigada ovom gradskom preduzeću duguje 1,1 milion dinara.

Najveći dužnik "Poslovnog prostora" među partijama je Gradski odbor Demokratske stranke Srbije, koji za zakup prostorija od 457 kvadrata u Ulici vojvođanskih brigada ovom gradskom preduzeću duguje 1,1 milion dinara.

Od početka godine, za zakup 125 kvadrata na istoj adresi ni dinara nije platio ni Gradski odbor Liberalno-demokratske partije, čiji ukupan dug je nešto veći od jednog miliona, dok Partija ujedinjenih penzionera Srbije, smeštena u susedstvu, za 241 kvadrat duguje 864.000 dinara. Manji dug, od 565.000, ali za neuporedivo veći prostor, ima Liga socijaldemokrata Vojvodine, koja na Trgu mladenaca koristi 1.190 kvadrata, uz mesečnu kiriju od 76.000 dinara.

Među dužnicima se nalaze i Socijaldemokratska partija, koja za 183 kvadrata u Miletićevoj ulici duguje 610.000, Gradski odbor G17 plus, koji za 407 kvadrata na Bulevaru Mihajla Pupina duguje 380.000, pokrajinski odbor te stranke, koji za 152 kvadrata u Ulici Dimitrija Avramovića duguje nešto više od 100.000 dinara, pišu "Večernje novosti". Među većim neredovnim platišama je i Jedinstvena Srbija, koja za zakupninu prostora koji koristi u Dunavskoj ulici duguje nešto manje od 300.000 dinara.

Iako političke stranke JP "Poslovni prostor" duguju skoro osam miliona dinara, u ovom gradskom preduzeću nemaju odgovor na pitanje da li će i šta biti preduzeto da se ovi dugovi što pre naplate. Ipak, zbog višemesečnih dugova, iz prostorija koje su koristili iseljeni su Radikali Srbije, Reformisti Vojvodine, Nova Srbija i još neke manje partije.

Među retkima koji redovno izmiruju zakupnine su Demokratska stranka, za prostorije od oko 700 kvadrata u Ulici Svetozara Miletića i na Bulevaru Mihajla Pupina, Srpska radikalna stranka, za više od hiljadu kvadrata na istom bulevaru, Srpska napredna stranka za 62 kvadrata na Futoškoj i Srpski pokret obnove, za oko 580 kvadrata u Radničkoj i Gagarinovoj.

  • Bili

    27.10.2010 20:58
    @Aca
    Ima li smisla da bilo ko priča o nameštenim stvarima u ŽUTOM gradu. Baš me briga i za DSS i za Radikale i Nazadnjake za njih nisam glasao al ovi za koje jesam su dokazali da su najjači u gradu po tenderisanju naših džepova. Bolje da mi se ruka osušila. A one gejaške, ligaške, liberalne i SPO indijance ne znam ni čemu služe sem da se narod smeje. Na kraju od svih njih DSS ispao najpošteniji ma kako to neobično zvučalo.
  • Aca

    27.10.2010 10:42
    Šta je sa DSS-om? Presušio buđelar,a? Nema više nameštenih privatizacija za neke "funkcionere"?
  • Milan

    27.10.2010 05:41
    Pozajmica
    DS-u je lako. Pozajmiće novac za kiriju od SPO-a,
    a ovaj će se nekako snaći da to naplati u NS Toplani.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti