Mlađan s Majom, pa makar i u opoziciji

Narodna partija Maje Gojković i G17 plus Mlađana Dinkića u utorak su ozvaničili formiranje zajedničke odborničke grupe Ujedinjeni regioni Srbije u Skupštini grada.  
Narodna partija Maje Gojković i G17 plus Mlađana Dinkića, u utorak su ozvaničili formiranje zajedničke odborničke grupe Ujedinjeni regioni Srbije u Skupštini grada.

Odbornici ove dve stranke će od petka zajedno nastupati u gradskom parlamentu, a biće predvođeni bivšom gradonačelnicom. Objašnjavajući kako, nakon političkih sukoba između Maje Gojković i stranke G17 plus, sada uspostavljaju saradnju, Dinkić kaže da ne može da ulazi u to šta su drugi govorili, ali da može da garantuje za reči koje je on izgovorao.

"Za vreme njenog mandata kao gradonačelnika Novog Sada, od mene niste čuli ništa loše na račun Maje Gojković. Imajući u vidu da nismo bili u istim političkim opcijama, možda je nisam hvalio, ali je nisam ni kudio", kaže Dinkić.

Međutim, predsednik G17 plus dodaje da nije važno šta su on ili funkcioneri njegove stranke govorili o Maji Gojković, već da je bitno šta građani misle o bivšoj gradonačelnici i šta je ona uradila za vreme svog mandata. "Kada pogledate šta građani Novog Sada misle, oni suštinski ističu dvoje ljudi u Novom Sadu, kao ljude u kojima vide osobe koje su nešto dobro učinile za Novi Sad. Vide to u Maji Gojković i Bojanu Pajtiću. To je činjenica. Svi ostali su daleko iza njih", kaže Dinkić.

Ovim rečima, Dinkić je jasno rekao šta misli o radu sadašnjeg gradonačelnika Igora Pavličića, pa ne čudi što će Maja Gojković biti zajednička kandidatkinja stranke G17 plus i Narodne partije za gradonačelnicu, na redovnim lokalnim izborima, koji bi trebalo da se održe za godinu i po dana. Bivša gradonačelnica kaže da je namera usaglašenog političkog delovanja dve partije da se pokaže, između ostalog, da gradom može mnogo bolje da se upravlja. "I da jednostavno nekim novim idejama i programima, koji treba da imaju za krajnji cilj decentralizaciju, povećanje nadležnosti lokalne samouprave i, naravno, povratak neposrednog izbora gradonačelnika svih gradova i opština", kaže Maja Gojković.

Zamenik gradonačelnika neće biti zamenjen

Gradonačelnik Igor Pavličić nedavno nije isključio mogućnost da se vladajućoj koaliciji pridruži partija bivše gradonačelnice, ali bi problem moglo da predstavlja protivljenje Lige socijaldemokrata Vojvodine i Srpskog pokreta obnove ovom udruživanju, koje bi dovelo u pitanje opstanak vladajuće koalicije. Dinkić, međutim, kaže da se o tome razgovaralo s predstavnicima Demokratske stranke, te da mu se čini da s njihove strane postoji razumevanje za stvaranje novog partnerstva, kojim se ojačava skupštinska većina.

"Ukoliko do toga ne dođe, ja moram da kažem da smo spremni da budemo u opoziciji. Ali vlast nećemo rušiti, već ćemo je u tom slučaju manjinski podržavati", kaže predsednik G17 plus i Ujedinjenih regiona Srbije. Ukoliko pak do dogovora dođe, zamenik gradonačelnika iz redova G17 plus, Saša Igić, neće biti zamenjen kadrom Narodne partije, ali bi takva sudbina trebalo da zadesi svakog funkcionera Dinkićeve stranke čijim radom u Novom Sadu nije zadovoljan. (D.S.)

  • Vojvodjan

    28.10.2010 15:25
    sramota za G17
    mozda Mladjan ima ideju kako da se iskoristi "uspesna" investicija u vidu "nove" autobuske stanice, koja inace predstavlja vrhunski domet Maje i njene vlasti
  • Novosadjanin

    28.10.2010 06:26
    Uzas
    Ako na ovo pristanu Liga i SPO onda definitivno ne vidim vise nikakav smisao glasanja za bilo koga od njih na nekim buducim izborima.
    Ako je sve moguce i svako sa svakim moze u cemu je onda poenta?
  • kolačić

    27.10.2010 12:40
    ma ajte molim vas
    Užas !!!!! Kad pomislim ponovo ne znam a i što znam ne zanaaammm ma najbolje Ekrema za gradonačelnika a i ovaj sadašnji Rodny što se skriva može s njom pod ruku

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti