Francuzi hoće da ulažu u Luku Novi Sad

Postoji interesovanje jedne velike francuske firme da investira u Luku Novi Sad, izjavio je ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

Postoji interesovanje jedne velike francuske firme da investira u Luku Novi Sad, izjavio je ministar ekonomije Mlađan Dinkić. Firma je francuski lider u lučkom biznisu, a ujedno je i među najvećima u Evropi. Oni bi iznajmili jedan deo novosadske luke i investirali u saradnji sa gradom, pokrajinom i republikom, pa bi Luka na taj način ostala u domaćem vlasništvu.

Dinkić je ocenio da novosadski deo Dunava nije luka, ali da je vrlo atraktivan za pretovar prekookeanskih brodova manjeg kapaciteta. Takav biznis razvijao bi se u saradnji sa Pančevom i Smederevom.

Dinkić je izjavio i da se 34 odsto projekata, podržanih od strane Agencije za strana ulaganja, nalazi u Vojvodini. Prema njegovim rečima, to je proporcionalno veće nego učešće pokrajine u broju ukupnog stanovništva. Međutim, ministar je kao problem sa investiranjem naveo neravnomerni raspored ulaganja.

  • Arsen

    27.10.2010 09:24
    Pricam ti pricu
    Brate ti si bolji od brace Grim. Idi pisi price ima jos dece koja ce da ti poveruju. Evo i ja imam jednu realniju: -Marsovci su zainteresovani da ulazu u Novi Sad.
  • B

    27.10.2010 08:44
    G 17 Raus!
    Dinkiću, šape dalje od Novog Sada! Šteta koju si nam naneo već je prešla štetu od NATO bombardovanja, a ako ovako nastaviš, bićeš gori od Turaka i oba svetska rata
  • Nenad

    27.10.2010 08:19
    Bajke. Ko jos hoce da ulaze u NS? Kome to treba?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti