U toku izrada registra novosadskih investitora

U toku je izrada računarskog programa koji će sadržati podatke o svim investitorima u Novom Sadu, saznaje Radio 021.
U toku je izrada računarskog programa koji će sadržati podatke o svim investitorima u Novom Sadu, saznaje Radio 021.

Ovaj registar će biti dostupan građanima na uvid ali još nije poznato kada i na koji način. Predviđeno je da se kroz evidenciju investitora i pružanjem osnovnih informacija o njima  građanima olakša kupovina nekretnina.

Novosađani će, između ostalog, moći da provere da li su inspekcije prekontrolisale određeni objekat, da li investitor učestvuje u nekom sudskom sporu, i da li se protiv njega vodi krivični postupak.

Za one investitore koji ne dostave svoje podatke zakonom nije predviđena nikakva kazna.

  • Mister X

    29.10.2010 16:37
    Tu jedino mogu da pomognu podaci o tome ko je s kim u dilu, protiv koga se vodi krivični postupak, zbog čega se protiv nekoga odugovlači suđenje, ko je gde zbrisao u inostranstvo i ostavio kupce stanova na cedilu itd.
  • vala baš

    29.10.2010 09:11
    -
    me zanima na šta će to da liči! Pa kakva će biti relevantnost tog registra kad 'Za one investitore koji ne dostave svoje podatke zakonom nije predviđena nikakva kazna.'
    I ko će proveriti da li investitor učestvuje u nekom sudskom sporu, na koji način itd.
    Ako će se oslanjati na 'dobrovoljnost' u dostavljanju informacija, svi će biti čisti ko suze! Msm, smešno i žalosno u isto vreme!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti