LSV na bilbordima traži primenu lustracije (foto)

Liga socijaldemokrata Vojvodine pokrenula je kampanju "Podvuci liniju" kojom zahteva primenu i produženje važenja Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatijeg kao Zakon o lustraciji.

Liga socijaldemokrata Vojvodine pokrenula je kampanju "Podvuci liniju" kojom zahteva primenu i produženje važenja Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatijeg kao Zakon o lustraciji.

Kako se navodi u saopštenju LSV-a, stranački aktivisti širom Vojvodine dele propagandni materijal u kojem se objašnjava zašto je lustracija potrebna.

LSV poručuje da lustracija nije osveta, niti preki sud, već način da svako ko je kršio ljudska prava za to i odgovara.

Uskoro će biti organizovane i tribine i forumi na kojima će o lustraciji govoriti funkcioneri Lige i njihovu gosti, navela je ova partija.

  • Zato što su pljačkali

    01.11.2010 16:34
    današnja vest:
    "Na predlog Lige socijaldemokrata za direktora “Elektrovojvodine” izabran Tihomir Simić, nekadašnja desna ruka Bogoljuba Karića."

    http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=11&dd=01&nav_category=11&nav_id=469299

    LSV, vi ste licemeri, vas treba lustrirati zajedno sa njima. 2000. je Čanak izjavio da je podstanar, danas ima kuću i stan.
  • Milan

    01.11.2010 06:39
    Tabloidska borba za Vojvodinu
    LSV i Čanak bi mogli da angažuju stručnjaka za javne nastupe i da prestanu, kako je dosta čitalaca to nazvalo, sa "auto golovima". Od Lige i Čanka smo očekivali, posle 5-og oktobra 2000, da nastave da rade na jačanju i omasovljenju vojvodjanske ideje. Na žalost "vlast" je ponovo pokazala svoj negativan učinak. Zavladala je lenjost i iskorišćavanje svih sitnih i kratkoročnih prednosti koje ta vlast donosi. Naravno takvo "korišćenje" vlasti donosi i ogroman i stalan pad rejtinga stranke i njenih vodećih ljudi. Od tzv. autonomaških stranki praktično više ne postoji ni jedna, a sva vlast u Vojvodini preselila se u Beograd. Očajan sam jer znam da se još dugo mora čekati da se novo doseljeni opsete gde im je interes, pa da se ideja jake pokrajinske vlasti artikuliše zajedno sa starosedeocima.
    Samo na taj način Vojvodina će moći da se odbrani (od pljačke) i izbori zasopstveni interes.
  • 29.10.2010 11:39
    evo
    http://vokabular.org/?lang=sr&search=lustracija&Submit=%D0%A2%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B8

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti