Uskoro kontrola ponašanja funkcionera

Etički kodeks ponašanja funkcionera konačno bi mogao da počne da se primenjuje od novembra, iako je usvojen još 2004. godine.
Etički kodeks ponašanja funkcionera konačno bi mogao da počne da se primenjuje od novembra, iako je usvojen još 2004. godine.

Savet za praćenje primene etičkog kodeksa Skupštine grada usvojio je predlog izjave čijim će se potpisivanjem novosadski funkcioneri obavezati da će poštovati etički kodeks. Predsednik Saveta, Jadran Đorđević, kaže da će, nakon što Skupština usvoji izjavu, primerci biti poslati svima koji su na nekoj javnoj funkciji, kako bi je potpisali.

"Ako neko ne želi da potpiše ili potpiše izjavu a ne ponaša se u skladu sa tim, onda ćemo mi objaviti imena tih osoba i zašto ne žele da potpišu i uputiti medije da i oni pitaju te osobe isto", navodi Đorđević.

Na sledeće dve sednice saveta trebalo bi da se ustanovi na koji način će se kontrolisati da li se funkcioneri drže kodeksa. Takođe, Savet će utvrditi i na koji način građani mogu da izraze nezadovoljstvo u vezi sa ponašanjem političara.

Predlog izjave će se naći pred Skupštinom grada u novembru.

  • 29.10.2010 09:20
    A ko ce kontrolisati njihovo ponsanje! Milioni ljudi mogu da vide kakvo je ponasanje politickih funkcionera za vreme zasedanja Parlamenta, i sta je do sada uradjeno, a sada ce zasigurno iz svojih redova oformiti komisiju koja ce funkcionere politicke kontrolisati.Ma hajde, kakve sve nebuloze ovi izjavljuju, da imalo imaju morala i osnovnog reda ne bi trebala nikakva kontrola.
  • Ахаа

    29.10.2010 07:20
    ''Savet će utvrditi i na koji način građani mogu da izraze nezadovoljstvo...''

    У питању је само дилема: да ли користити фекалисану мотку или ако ћемо чувати животну средину ону обичну...
  • Mladja

    28.10.2010 20:37
    Sprdačina
    ahahaha, slatko se nasmejah... :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti