Od legalizacije opremaju komunalnu infrastrukturu

Grad bi od legalizacije trebalo da zaradi oko 230 miliona dinara, od čega je 83 miliona avansno uplaćeno, a ostatak će pristizati u ratama.
Grad bi od legalizacije trebalo da zaradi oko 230 miliona dinara, od čega je 83 miliona avansno uplaćeno, a ostatak će pristizati u ratama.

Zarađeni novac biće pretežno ulagan u opremanje komunalne infrastrukture u rubnim delovima Novog Sada, poput Adica, Sajlova, Klise, Veternika i Velikog rita, kaže za Radio 021 predsednik Komisije za praćenje legalizacije, Srboljub Bubnjević. "Do Nove godine, za sva 33 lokaliteta u Novom Sadu koja nemaju projekte kanalizacije biće izrađeni projekti", najavio je on.

Bubnjević ističe da će novac biti ulagan i u centralne delove grada. U planu je obnova većih ulica i saobraćajnica koje nisu rekonstruisane po planu iz 2009. godine.

"Naredne godine planiramo i rekonstrukciju 46 terena i izgradnju minimalno 10 novih terena, s obzirom na to da na ovim prostorima gde je nicala divlja gradnja nije bilo mesta predviđenih za tako nešto", kaže on.

Podsetimo, pored ranijih 10.000 zahteva za legalizaciju, nakon stupanja novog zakona na snagu, gradska uprava je primila još 27.000 zahteva. Bubnjević kaže da je u toku 2009. i 2010. godine u putnu privredu u Novom Sadu uloženo oko 300 miliona dinara.

  • stevo

    29.10.2010 05:46
    Daj Boze
    Ajde da i to vidimo! Znam da je tim ljudima u tim delovima grada ugrozeno zdravlje, izlivanjem septickij jama, a da i ne govorimo o prilazima svojim kucama ( blato do kolena , deca nisu u mogucnosti normalno da odu do skola). STRASNO!!!
  • Ubilo se od

    28.10.2010 19:53
    zarade....
    Pa to je nekih dva miliona evra, šta oni misle sa time?!? 90 miliona su do sada sprašili u strogi centar a da nisu ništa pametno uradili. Ove izjave su dnevnopolitičko mlaćenje prazne slame. Totalno nesposobni ljudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti