"Trougao obmane" otvara Sinemaniju (foto i video)

"Loreal Paris Sinemaniju" u Novom Sadu otvara drama "Trougao obmane", u kojoj igraju Robert de Niro, Edvard Norton i Mila Jovović.  
"Loreal Paris Sinemaniju" u Novom Sadu otvara drama "Trougao obmane", u kojoj igraju Robert de Niro, Edvard Norton i Mila Jovović. Ova revija filmova počinje u nedelju, a osim "Trougla istine", prve večeri "Sinemanije" u Art bioskopu na Spensu, biće prikazana još jedna drama - "Opasne misli, Geinsburg".

Portparolka "Sinemanije", Aleksandra Garić, kaže da će u nedelju i tokom naredne sedmice posetioci ove filmske revije biti u prilici da pogledaju 22 filma, od kojih će većina kod nas biti premijerno prikazana. "Najnoviji film reditelja Olivera Stona "Vol strit: novac nikad ne spava". Majkl Daglas reprizira fenomenalnu ulogu Gordona Geka, u nastavku hita iz 1977. godine. To je ujedno i jedinstvena prilika publici da pogleda ovaj film, pošto neće ići dalje u redovnu bioskopsku distribuciju", kaže Aleksandra Garić.

Osim za film "Vol strit: novac nikad ne spava", bioskopske projekcije nakon Sinemanije trebalo bi da budu završene za još sedam filmova - "Opasne misli, Geinsburg", "Put", "Senturion", "Viktorija", "Majka i dete", "Zakon ulice" i "Mesec".

Selektor revije filmova, Ivan Mićić, kaže da broj posetilaca domaćh bioskopa raste, te da bi ovom pozitivnom trendu, trebalo da doprinese otvaranje renovirane novosadske "Arene". "Distributeri su uspeli da shvate da im je ovo prilika da se pokažu na delu. Nabavili su bolji program, više su se marketinški angažovali, kvalitetnije i bolje rade, a to će se sigurno nastaviti i u 2011. godini", kaže Mićić.

On dodaje da su ove godine zabeleženi veliki programski proboji, u koje spada "Avatar", film kojeg je kod nas u pogledalo čak 310.000 gledalaca, ali i bez čijeg bi prikazivanja bilo zabeleženo do 17 odsto više posetilaca bioskopa u odnosu na prošlu godinu.

Upravo će "Avatar" biti jedan od nekoliko filmskh hitova koje je publika imala prilike da pogleda ranije, a koji će tokom sledeće nedelje na Spensu biti prikazivani od četiri popodne. Reč je još i o drugom delu komedije "Seks i grad", drami "Katanac za bol", trileru "Zatvoreno ostrvo", akcionoj avanturi "Robin Hud", fantaziji "Sumrak saga: pomračenje", te drami "Početak".

Urednik filmskog programa Kulturnog centra grada, Đorđe Kaćanski, kaže da na reviji neće biti prikazivani samo komercijalni filmovi, već i oni koji bi se zbog svog kvaliteta mogli naći u programima značajnih filmskih festivala. "Prednost je upravo što se ovde velika većina filmova prikazuje skoro paralelno ili nešto malo kasnije s njihovim danima ili mesecima svetskih premijera", kaže Kaćanski.

Filmovi će se prikazivati u terminima od 16h, 19h i 21.30h, a ulaznice se prodaju po cenama od 250, odnosno 300 dinara. Detaljan program "Sinemanije" i kratke sadržaje filmova, možete pogledati na adresi: http://www.kcns.org.rs/cinemania.pdf. (D.S.)

 

  • mimi

    29.10.2010 23:09
    Velika je šteta
    što se pojedini filmovi neće naći u distribuciji. Wall Street bih želela da pogledam, a za The Road i Young Victoria mogu da kažem da su sjajni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti