U kasarni Jugovićevo svečano obeležen Dan 1. brigade Kopnene Vojske

Dan 1. brigade Kopnene Vojske danas je svečano obeležen u kasarni Jugovićevo.
Ovaj datum se obeležava kao sećanje na dan kada je 1918. godine prva jedinica Sedmog pešadijskog puka Vojske Kraljevine Srbije, predvođena majorom Vojislavom Bugarskim, umarširala u Novi Sad.
 
"U ime Grada Novog Sada čestitam ovaj dan svim pripadnicima Prve brigade Kopnene Vojske, koja je naslednik slavnih jedinica srpske vojske sa ovih prostora i garant mira i sigurnosti za sve nas koji ovde živimo. Prva brigada je za deset godina postala važan deo ovog podneblja i ima veliki značaj za stanovništvo, uvek spremna da odgovori izazovima i složenim zadacima koji su pred nju postavljani. Najbolja potvrda njihovog uspeha jeste odnos građana prema njihovom delanju, ne samo Novog Sada i Vojvodine, već i cele Srbije, koji s ponosom reaguju na svoju vojsku. Čestitam im praznik i želim im mir, da nas čuvaju i da ostanu jedna od najboljih jedinica Vojske Srbije", rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.
 
Brigadni general Željko Petrović rekao je da je zadovoljstvo biti na čelu jedinice koja već deset godina postoji na ovim prostorima i koja ima ozbiljno nasleđe.
 
"Ponosni na ovaj istorijski datum, a ujedno okrenuti budućnosti, pripanici 1. brigade Kopnene Vojske poštuju i čuvaju tradiciju i vredno rade na izgradnji sigurne, bezbedne i bolje budućnosti", istakao je brigadni general Petrović.
 
Jubilarnoj, desetoj po redu svečanosti, prisustvovali su i predstavnici verskih zajednica,  Južno-bačkog upravnog okruga, Autonomne Pokrajine Vojvodine, lokalnih samouprava, Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i mnogobrojni predstavnici Vojske Srbije. Nakon svečanog defilea jedinica dodeljene su i nagrade oficirima i vojnicima Vojske Srbije.
  • Ja

    11.11.2016 01:51
    Vojska jeste bila naša sigurnost dok se nisu umešali političari i uzeli je u svoje ruke. Sada je pouzdana koliko i oni...
  • Ernst Hoh

    10.11.2016 19:59
    Čestitke
    Čestitam dan brigade našim junacima 1. Brigade! Sve najbolje u daljem radu i da nikada ne budete upotrebljeni za ono za šta ste osnovno namenjeni!
  • Bane

    10.11.2016 16:38
    Čestitamo Prvoj brigadi i želimo puno uspeha u daljem radu! Nasa vojska je naša sigurnost!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti