VAC čeka odgovor, Dnevnik ćuti

Medijska grupacija VAC saopštila je da je "Dnevnik Holdingu" dala rok da do 5. novembra prihvati njenu ponudu o poklonu većinskog paketa akcija zaposlenima u "Dnevnik Vojvodina presu" (DVP).

Medijska grupacija VAC saopštila je da je "Dnevnik Holdingu" dala rok da do 5. novembra prihvati njenu ponudu o poklonu većinskog paketa akcija zaposlenima u "Dnevnik Vojvodina presu" (DVP).

VAC sa nerazumevanjem i žaljenjem konstatuje da se "Dnevnik Holding" još nije izjasnio u vezi s ponudom VAC-a da zaposlenima u DVP-u pokloni svoj udeo od 55 odsto u tom zajedničkom društvu, navedeno je u saopštenju.

Ta medijska grupa podsetila je da su zastupnici zaposlenih još 10. septembra prihvatili VAC-ovu ponudu. Uslov za ostvarenje poklon-ponude je da "Dnevnik Holding" odustane od svih potraživanja koje ima prema VAC-u, istakao je član uprave VAC-a Peter Lange.

Vlada Vojvodine je pre mesec dana prihvatila VAC-ovu ponudu ukoliko budu ispunjeni određeni uslovi. Pokrajinska vlada očekuje da novim ugovorom između "Dnevnik Holdinga" i zaposlenih u "Dnevnik Vojvodina presu", kao novih većinskih vlasnika, preciznije bude uređeno da i ubuduće "Dnevnik Holding" predlaže glavnog i odgovornog urednika lista "Dnevnik" i zamenika generalnog direktora "Dnevnik Vojvodina presa".

Novi vlasnici, prema stavu pokrajinske vlade, neće moći da prodaju svoje udele u "Dnevnik Vojvodina presu" drugim privatnim ili fizičkim licima narednih deset godina, kako bi bili stvoreni stabilni uslovi za nesmetan rad i poslovanje tog preduzeća i onemogućene zloupotrebe. Pokrajinska vlada je istakla i da bi, prilikom prodaje udela, zaposleni u "Dnevnik Vojvodina presu" bili dužni da ih, u skladu sa zakonom, prvo ponude "Dnevnik Holdingu", kao manjinskom vlasniku, po tržišnim cenama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti