FOTO: Restoran Savoka prvi u Vojvodini dobio sertifikat italijanskog gostoprimstva
Generalni sekretar Komore italijansko-srpskih privrednika Oliver Lepori uručio je plaketu vlasniku Ivana Koliću i istakao da se Savoka izdvojila autentičnim italijanskim specijalitetima pripremljenim po zaštićenim italijanksim receptima.
“Nije slučajno Savoka dobila ovu nagradu. U pitanju je jedan složen, strog i dug proces, jer je restoran ocenjivan direktno u Italiji od Nacionalnog instituta za turizam. Moraju biti ispoštovani visoki standardi kvaliteta, tradicionalni recepti i originalni proizvodi”, objašnjava Lepori.
Nagradu dodeljuje Nacionalni institut Italije za istraživanja u turizmu, a svi restorani u svetu koji nose oznaku “Marchio Ospitalita Italiana”, garantuju autentičnnost italijanske kuhinje, dodaje Lepori.
“Cilj projekta u okviru kojeg dodeljujemo nagradu su promocija tradicije italijanskih proizvoda, poboljšanje imidža i pružanje podrške italijanskim restoranima u svetu koji garantuju poštovanje standarda kvaliteta sertifikata italijanskog gostoprimstva”, kaže Lepori.
Vlasnik restorana Savoka Ivan Kolić ponosan je na nagradu koju prepisuje čitavom timu ljudi koji čine Savoku, a ovo će im biti samo podstrek da budu još bolji. “Najbolji kuvari i pica majstori su kod nas angažovani kako bi svaki gost bio zadovoljan i zahvaljujući njima smo ušli u istoriju kao prvi restoran u Vojvodini koji ima ovo važno priznanje. Time smo samo potvrdili da smo najbolja picerija Novog Sada i šire. Za one koji još uvek nisu posetili Savoku, poruka je da ako vole Italiju, njihovu muzku, hranu, ne moraju ići na dalek put, već posetiti nas i uživati u čarima te zemlje”, poručuje Kolić.
Savoka je restoran sa specijalitetitma italijanske, mediteranske i internacionalne kuhinje gde se sve sprema na tradicionalan način, a smeštena je na atraktivnoj lokaciji, na Bulevaru oslobođenja 41.
Ponuda je raznolika i uključuje 30 vrsta pica iz peći na drva, brojne paste, jela od mesa, riblje specijalitete i deserte koji se prave po tajnim recepturama, a ambijent je hedonistički uređen, kako bi se dočarao duh Italije. Uz renomirane italijanske sirovine i originalne recepte, tim koji čini Savoku nastoji da posetioci probaju jedinstveni ukus mediterana, po pristupačnim cenama.
Ono po čemu se Savoka izdvaja je što se sve pice spremaju u peći na drva, na temperaturi od 400 stepeni. Prema oceni korisnika turističke platforme Trip Advisor, Savoka je već redovno najbolji restoran u Novom Sadu, napomenuo je vlasnik Ivan Kolić.
Više o bogatoj ponudi Savoku, pogledajte OVDE i OVDE.