Nemoguće kupiti nove autobuse?

Nabavka novih autobusa i uvođenje sistema elektronske naplate u gradskom prevozu opet su dovedeni u pitanje, jer su nezadovoljni ponuđači ponovo uložili žalbe, na tri od dve javne nabavke koje je Gradsko saobraćajno raspisalo u avgustu.  
Nabavka novih autobusa i uvođenje sistema elektronske naplate u gradskom prevozu opet su dovedeni u pitanje, jer su nezadovoljni ponuđači ponovo uložili žalbe, na tri od dve javne nabavke koje je Gradsko saobraćajno raspisalo u avgustu.

U tom preduzeću kažu da s tim u vezi ne mogu da daju komentare dok je tenderski postupak u toku, dok član Gradskog veća zadužen za saobraćaj, Siniša Bubnjević, kaže za Radio 021 da javne nabavke propadaju zato što se u poslu nikome ne daje provizija. "Radi se o vrlo jednostavnoj stvari, da svako u ovoj zemlji ko hoće da sruši tender to može da uradi. Imali smo neverovatan primer da čovek koji uopšte nije učestvovao na tenderu uloži žalbu i da zbog toga padne. Mislim da je to, ne samo nesavršenost, nego toliko loša strana ovog sistema, da je to neverovatno", kaže član Gradskog veća zadužen za saobraćaj. Na pitanje kome je u interesu da sabotira nabavke Gradskog saobraćajnog, Bubnjević kaže da time ne bi da se bavi, niti da ide tako daleko.

U Gradskom saobraćajnom napominju da još nemaju zvanične potvrde o žalbama nezadovoljnih ponuđača, a u republičkoj Upravi za javne nabavke da bez toga ne mogu da kažu u kojoj se fazi rešavanje predmeta nalazi. Na primedbu da su spori i da u rešavanju žalbi prekoračuju zakonski rok, u ovoj Upravi za Radio 021 objašnajvaju da komisija ima pravo da u određenim slučajevima produži rok, ali da do kašnjenja najčešće dolazi zato što se čeka da zainteresovane strane dostave svu potrebnu dokumentaciju.

U takvim okolnostima, Gradsko saobraćajno je poništavalo tendere, ne čekajući da se okonča postupak, pa ih je ponovo raspisivalo što, uz tendere na koje su prihvaćene žalbe, za posledicu ima da gradski prevoznik već skoro tri godine nije nabavio nijedan novi autobus, niti je uspeo da započne uvođenje sistema elektronske naplate karata. (D.S.)

  • Jovan

    04.11.2010 23:02
    Ahahaahahahhahaha ... to je sve sto mogu da napisem na ovakvu vest...
  • Slobelix

    04.11.2010 17:23
    Solaris je pošten igrač i ne verujem da bi potplaćivali da se tenderi pišu za njih. Ono što je jako loše jeste da se ovakve rasprave i padanja tendera već duuuuugo ponavljaju, a Novom Sadu sve više i više fali autobusa... :(
  • BOlja

    04.11.2010 13:13
    B i B
    samo nek se skloni strucnjak gradski ministar,a i njegov pion sa mesta predsednika UO pa cete videti kako sve moze , jos u sve to da placaju i agenciju da im pravi tendersku dokumentaciju.
    Prava lepota gradjani novog sada uvek imaju para za izivljavanje gore navedenih likova...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti