Policajci stupaju u generalni štrajk

Policajci će 12. novembra stupiti u generalni štrajk.
Policajci će 12. novembra stupiti u generalni štrajk.

Predsednik sindikalne grupe Novog Sada, Nenad Ljubišić, kaže da ne može da precizira kako će izgledati štrajk, ali da će bezbednost građana i dalje biti na prvom mestu. "Policijski službenici će pasivno biti u svojim policijskim stanicama uz poštovanje minimuma procesa rada o kome ćemo se naknadno dogovoriti. Kad kažem da neće biti ugrožena bezbednost građana podrazumevam to da će policijski službenici izlaziti na sve one dojave koje spadaju pod teža krivična dela", objašnjava Ljubišić.

On dodaje da su uslovi za rad policajaca loši, tehnika je zastarela ili je nema, uniforme su dotrajale i nema dovoljno ljudstva, čime se sigurnost građana dovodi u pitanje.

Sindikat zahteva povećanje plata, poštovanje i primenjivanje svih zakona prema policajcima jednako kao i prema građanima, pravo na odmor, da se plaća prekovremeni rad, kao i pravo na kolektivno pregovaranje.

Novosadski sindikat okuplja oko 2.000 policajaca.

  • 03.11.2010 14:29
    strajkuju a zasto?
    ne vidim razloga da strajkuju,
    -imaju benificirani radni staz,normalno i treba
    -primanja su i tekako dobra za svoj nerad
    -bez podmicivanja ide kazna sa podmicivanjen ne
    -da li zele da im se "odrese" ruke i ovlascenja, ,te da mogu bocnuti,koknuti,malo prebiti svakog gradjanina koji se njima ucini kao sumljiv, ili da po kratkom postupku rese neki beznacajni problem, bez da pisu zapisnike itd..
    a ti narode placaj velike pare za njihovo iziljavanje i nerad...
  • emanon

    03.11.2010 11:00
    Ja samo znam da strajku nece prisustvovati pandur koji je maloletnika izbo nozem u marici u Beogradu i ostavio ga posle na ulici da iskrvari. Tako nesto su samo nacisti radili svojim zrtvama na ulicama nemackih gradova tridesetih godina proslog veka. Sto se mene tice ne dam im ni dinara vise od poreza koji placam sve dok ne ociste olos u svojim redovima i sve dok ne prestanu da primaju mito.
  • Novosadjanka

    03.11.2010 09:34
    plate
    Traze vece plate??? Pa poznajem licno nekoliko policajaca koji mi kazu da na ulici od mita zarade jos jednu platu i ne mozes im nista jer to radi i njihov nadredjeni itd, pa vi vidite. Ua drzava!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti