Nema besnih lisica u Novom Sadu

Povodom napisa pojedinih medija da su se na Novom naselju pojavile lisice, u Pasterovom zavodu za Radio 021 tvrde da nema mesta za brigu, jer oni u poslednje vreme nisu zabeležili nijedan slučaj besnila u Bačkoj.      

Povodom napisa pojedinih medija da su se na Novom naselju pojavile lisice, u Pasterovom zavodu za Radio 021 tvrde da nema mesta za brigu, jer oni u poslednje vreme nisu zabeležili nijedan slučaj besnila u Bačkoj. Prema rečima direktora ove ustanove, Dušana Laloševića, pojava lisica u gradskoj sredini nije ništa novo.

"Pojava ovih životinja u okolini ili perifernim delovima Novog Sada nije nikakva novost, jer zbog povećane populacije, lisice dolaze i u urbane sredine. Mi smo ih u poslednje vreme pojačano kontrolisali i nismo zabeležili nijedan slučaj besnila. Lisice, naravno, nisu poželjne komšije čak i ako nisu nosioci ovog virusa. Ono što je u ovom trenutku potrebno uraditi je napisati nalog našem lovačkom društvu, kako bi oni mogli da organizuju hajku na lisice, kako bi one bile uklonjene iz urbane sredine", naglašava ovaj lekar.

Kako za 021 kaže doktor Lalošević, u ovom trenutku je besnilo u Bačkoj iskorenjeno. Iako postoje slučajevi ovog opasnog virusa u Banatu i Sremu, za sad nema bojazni za Novosađane, jer se situacija redovno prati, a Bačka ima i tu prednost što je omeđena rekama, tako da je manja mogućnost širenja besnila.

  • bns

    06.11.2010 08:29
    za Anonimusa
    Ovako duhovit komentar odavno ne čuh. Hehehe! Tako si me nasmejao, a jedan osmeh vredi više od hiljadu reči.
  • A usput

    05.11.2010 22:37
    i da potamane još nešto...
    ...bojim se da će ti "humani" lovci usput da pobiju i pse bez nadzora, na žalost. Ne bi bilo prvi put da se u Srbiji digne hajka i da nedužni psi stradaju.
  • 05.11.2010 15:47
    naopako, samo nam jos besne lisice fale pored ovakve vlasti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti