FOTO: Novosadski osnovci posetili stanare Doma za stare na Limanu

Đaci OŠ "Svetozar Marković" posetili su Dom za stare na Limanu, družili se sa stanarima, pravili novogodišnje čestitke i pomogli im u kićenju jelke.
Gerontološki centar Novi Sad je po prvi put ove godine organizovao novogodišnje predstave i likovne radonice na kojima zajednički učestvuju najmlađi i najstariji, a kako najavljuju iz ove ustanove, cilj je da premošćavanje generacijskog jaza ovakvim druženjima postane tradicija. 
 
"Mislim da svi treba da se posvetimo bakama i dekama, da ih slušamo i pričamo sa njima, jer ćemo jednog dana i mi biti stari, a ja bih voleo da meni moji mlađi drugari dođu u posetu kad budem deka", rekao je osnovac Nikola M. na druženju. 
 
 
Koliko je ovo druženje prijalo i korisnicima Doma najbolje govori izjava jedne osamdesetogodišnje Novosađanke, koja je rekla da su joj deca vratila praznični duh i osmeh na lice. 
 
U obraćanju okupljenoj deci i korisnicima Doma, direktorka Gerontološkog centra Novi Sad Slavica Škrbić rekla je da je celokupna prethodna nedelja, pa i ova što je pred nama, u znaku druženja novosadskih osnovaca sa starim licima, korisnicima Doma. 
 
"Ovo je prva ovakva akcija koja ima za cilj da zbliži decu sa građanima treće životne dobi, a cilj nam je da omladini, ali i celokupnoj javnosti pokažemo da domovi za stara lica nisu bolnice, nisu sterilne i tihe ustanove, već naprotiv, da se u njima druži, smeje i peva", zaključila je Škrbićeva. 
  • super

    20.12.2016 17:29
    jako lepa i prijatna vest. kad god sam čitao ovakve vesti i gledao fotografije koje ih prate, stariji su po pravilu uvek radosni... ovo bi trebalo da budu neke normalne stvari za decu: provedi vreme u parku, poseti starije, nauči neku veštinu, nešto... razvijaj se, rasti i uči o svetu. a i starijima treba ovako nešto, da ih trgne malo iz zaborava.
  • Maraja

    20.12.2016 15:26
    Prelepo
    Jako lepa i vedra vest. Kamo sreće da svaki dan čitamo ovako lepe tekstove. Preslatka su mi i deca i bakice i dekice. Nadam se da će buduće generacije biti inteligentnije nego ove sada te će imati empatiju prema starim i bolesnim osobama i da će se koliko toliko ponašati kao nekadašnja gospodska deca, mislim... nadam se da će biti vaspitani i sa manirima. Najviše mi se dopada kada pišuo deci budućnosti koja su nazvana kristalna deca, kristalni ljudi sa povećanom dozom humanosti i dobrote u sebi.
  • Pera

    20.12.2016 14:42
    Bas lepo. Kada sam isao u osnovnu skolu mi smo starima kupovali hleb i mleko par puta godisnje i isli u posete. To je bio pocetak 80-tih i vreme socijalizma...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".