Bave se estetikom o trošku građana

Iako su žardinjere i klupe u Miletićevoj ulici postavljene pre godinu i po dana, urbanisti su tek sad  procenili da se ne uklapaju u izgled starog jezgra grada, zbog čega su premeštene na druge lokacije.
Iako su žardinjere i klupe u Miletićevoj ulici postavljene pre godinu i po dana, urbanisti su tek sad  procenili da se ne uklapaju u izgled starog jezgra grada, zbog čega su premeštene na druge lokacije.

Nije poznato zašto je za ovakvu procenu trebalo toliko vremena, ali će na proleće Miletićeva dobiti nove žardinjere, tvrdi za Radio 021 portparol "Zelenila", Ivan Nožinić. "Od postavljanja mobilnih drvoreda se ne odustaje pošto je to jedan od načina da se poveća količina zelenila u onim delovima grada gde ima dosta betona", kaže Nožinić.

Kako se uverio reporter Radija 021, pojedine žardinjere, kao ona u Ulici Vojvode Bojovića, postavljene su pokraj kontejnera i  na parking, a već su i išarane. "Stare" klupe i ostali mobilijar premešteni su u pešački prolaz između ulica Ilije Birčanina i Svete Kasapinovića, u Braće Mogin na Detelinari, u Valentina Vodnika i u ulicu Vojvode Bojovića.

Mobilni drvored je koštao skoro 1,4 miliona dinara, a prema nezvaničnoj informaciji, nove žardinjere će biti porcelanske.

  • dada

    08.11.2010 18:57
    Tetkino zlato.
    Njen sin? Pa ja taj detalj nisam pominjala/o (mislite da ne znam sve detalje?). Zelenilo izvozilo cveće… O kome periodu govorite? Da l’ pod direktovanjem dotične gospođe? Napišite mi period. Ćem da vi ga rečem! Znate da znam sve, pa i genezu gospođe čija je tetka Jovanka. I svo joj znanje i reputacija od toga potiču. Ljubi je tetka!
  • sale novosadjanin

    08.11.2010 15:00
    sta drugo
    ocekivati od istih onih urbanista koji su matijevicu dali da nazida onu svetsku rugobu u centru naseg grada?
  • Djura

    08.11.2010 11:32
    Ma...
    Nemam vise reci za gradsko zelenilo... Hiljaditi put su dokazali koliko su nesposobni. Nisu u stanju vec 3 godine da srede zelenilo ispred Futoske pijace pa imamo ruglo na 500m od centra grada, a stabla koja su se osusila u toku rekonstrukcije (skoro sva) su posekli tek ove godine. Na zalost mnogo je takvih lokacija u gradu u kojima cemo moci maximalno da uzivamo sledecih meseci jer vlazno vreme. Gradsko zelenilo = Gradsko blato

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti