Deveta godišnjica tragedije u Laundžu

Predstavnici gradskih vlasti, roditelji i prijatelji osmoro poginulih u novosadskom kafeu "Laundž" sutra će u Zmaj Jovinoj 8 položiti cveće i upaliti sveće kod spomen ploče povodom devete godišnjice tragičnog događaja.

U tragičnom požaru u "Laundžu" život su izgubili brat i sestra Pekić, Miloš (19) i Mirjana (23), Milena Kolundžija (23), Boris Bjekić (23), Dušica Kulaš (23), Marija Gavrančić (23), Vladan Dragović (23) i Branka Saković (23).

Iz kafića u plamenu, skokom kroz prozor, uspeli su da se spasu Maja Milikšić i Aleksandar Antić. Zbog tragedije su osuđena četvorica, od kojih su trojici, po osnovu Zakona o amnestiji 2012, smanjene kazne.

Svega četiri godine od tragedije u "Laundžu", Novi Sad je ponovo zavijen u crno. U požaru u diskoteci "Kontrast" poginulo je 1. aprila 2012. godine šestoro mladih - Marina Aničić (25), Tamara Miladinović (25), Milena Dalmacija (26), Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29) i Renato Vuković (21).

Ova dva požara su najtragičniji događaji u novijoj istoriji Novog Sada, a imena 14 mladih zauvek stoje ispisana na sve spomen ploče, u Zmaj Jovinoj i Kisačkoj ulici kao opomena da se slična nesreća nikada nikome ne desi i da se ni jedna porodica više ne zavije u crno.

  • Dukelander

    18.02.2017 20:17
    A načelnik protivpožarnog sektora odbija kartu za predstavu pravljenu u sećanje na ovaj događaj. Toliko o nadležnima.
  • MonteDushano

    17.02.2017 14:50
    Lounge
    Kako leti vreme, devet godina.. Bila su to iole lepša vremena i - mesta, naravno. Druženje nezaboravno, kao i ambijent. Nek' se pamti i Lounge café!
  • tuga

    16.02.2017 22:09
    Gazda lokala nije stručan i nije u obavezi da ima smisla za uredjenje lokala po principima zaštite od požara. Za to postoji zakon o ZOP. Prema njemu se mora urediti svaki prostor, pogotovo javni prostor, kroz koji cirkuliše velika količina ljudi.
    Mere zaštite od požara, propisuje MUP - ZOP, a obavezu da kontroliše ima inspekcija ZOP.
    Problem je samo u tome, što inspekcija ne radi svoj posao. Da su radili, lokal ne bi mogao tako da izgleda.
    A kada nastradaju nevini, mladi. kriva je spremačica...Da li je prozvan nadležni inspektor za taj reon, ili njegov predpostavljeni?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti