FOTO: U Bistronomiji nema neizvesnosti, uvek isto i samo jedno jelo
Kod njih nema neizvesnosti, jer je jelo uvek istog ukusa i kvaliteta.
Bistronomija je smeštena na uglu Bulevara cara Lazara i Stražilovske ulice, u odličnom ambijentu, gde se može uživati u super sočnom svinjskom fileu, spremljenom u vakuumu na nižim temperaturama. Prethodno se začini, a onda se samo na kratko pred služenje prepeče. Gost dobija savršeno meso, koje je meko i topi se u ustima. Uz to ide pomfrit, jer je neutralno povrće, koje lepo prihvata pikantni sos, čija je receptura originalna i tajna već 70 godina.
U svetu je svega nekoliko takvih restorana i to u Londonu, Parizu, Ženevi, Njujorku i Rijadu, čime je novosadska Bistronomija ne samo u Srbiji, već jedinstvena i u regionu.
Vođen time da ako je nešto stvarno veoma dobro, može biti samo jedno, čemu se ljudi uvek sa zadovoljstvom vraćaju, vlasnik Bistronomije Miloš Nikolić prilagodio je staro autentično francusko jelo tržištu, gde je razlika jedino u tome što je juneće zamenio svinjskim mesom.
"Ideja je bila da se vratimo na početke i osnovu, a to je dobra hrana, ukusna, sveža i uvek istog kvaliteta, a da nije skupa. Trudimo se da u prijatnom prostoru imamo dobru atmosferu uz francuske šansone, da gosti budu zadovoljni i da dolaze uvek na sasvim izvesnu stvar. Razna istraživanja su pokazala da kada idete u restoran, idete ciljano. Ovde je dobra riba, tamo roštilj, kineska klopa, burger ili sladoled. Uvek se svede na jedno do dva jela, ne odete u restoran da probate ceo meni, već zbog vrlo konkretnog obroka. Mi smo krajnje pojednostavili stvar. Mi ljudima nudimo samo jedno jelo. Zašto jedno? Zato što ako je nešto stvarno dobro, onda može biti samo jedno! Ne trudimo se da imamo spektakularan jelovnik, ne mistifikujemo, samo želimo da kada gost izađe iz našeg restorana, kaže da mu je baš prijalo. Sa nama nema naizvesnosti, znaš na šta dolaziš i da je to uvek istog ukusa i kvaliteta. Ništa pretenciozno i ništa glamurozno", objašnjava vlasnik autentičnog restorana i posebno ističe da je i kuvar Dejan Obrenov, inače suvlasnik, nakon godina i godina iskustva u svetu i kod nas primenio ono što najbolje zna.
Pre glavnog specijaliteta, kao predjelo se služi salata koja je miks zelenih salata sa pikantnim dresingom od dižon senfa iz Francuske i prženim semenkama golice.
Dezert je francuski sufle, originlne francuske recepture, beli od vanile ili čokoladni sa sladoledom. Ispeče se nekoliko komada, a gostu sleduje najbolji. Uz dobro jelo, ide dobro vino, a Bistronomija nudi roze, crno i belo, koja se odlično uklapaju uz glavno jelo.
Bistronomija kao pojam je kovanica dve reči, bistro - kao vrsta kafea i gastronomija. Predstavlja pokret koji je nastao pre više od deset godina u Francuskoj i u osnovi je dogovor francuskih šefova restorana, koji su radili u velikim skupim restoranima, a nisu imali dovoljno novca da otvore slične. Sa misijom da urade nešto drugačije, nastali su prijatni, jednostavni restorani sa savršenom hranom i prihvatljivim cenama, baš kao Bistronomija.
Za prvih mesec dana koliko posluju u Novom Sadu, Bistronomija beleži zadovoljne goste koji se vraćaju jedinstvenom jelu, a svi oni koji žele da probaju i osete duh francuske kuhinje, mogu prethodno pogledati i fejsbuk stranicu i instagram, posetiti ih na uglu Bulevara cara Lazara i Stražilovske, ili rezervisati svoje mesto putem telefona 021/45-09-49.
Komentari 2
Bas zanimljivo
Marko
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar