Za slavu potrebne dve plate
Novosađani koji slave slavu, a stalo im je do očuvanja običaja, za prosečnu slavsku trpezu će morati da izdvoje i više od jedne do dve prosečne mesečne plate.
U narednom periodu će ipak finansijski bolje proći oni koji ne slave slavu, jer oni sugrađani koji slave, najavljuju da će da razbiju kasicu prasicu.
"Za slavu će otići sigurno 500 evra, minimum. Nije mi žao, slava je nešto posebno, tako da ću preživeti", reči su jednog Novosađanina.
Predrag Avramović iz novosadske industrije mesa "Štrand", kaže za 021 da će se cene mesa koje se obično priprema za slavske i druge trpeze kretati od 400 do 600 dinara.
"Svinjsko meso bez kostiju košta 439 dinara. Svinjska krmenadla je 389 dinara, koliko staje i vrat. Junetina košta 579, dok je piletina najjeftinija i koštaće 217 dinara za kilogram", navodi Avramović.
Ko planira posnu slavu, u novosadskim ribarnicama cena kilograma skuše iznosi 260 dinara, oslić staje 360, dok iskošćeni fileti ribe koštaju čak 820 dinara. Prema procenama, za najskromniju slavu, koja uključuje kolače, prebranac, posno predjelo i piće, potrebno je oko 15.000 dinara, što je već pola prosečne plate.
Komentari 21
Novosađanka
alalalala
Bns
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar