Cilj ovog međunarodnog takmičenja je da se stekne uvid u kreativna ostvarenja na polju snimanja zvuka u protekle dve godine i obezbedi profesionalno vrednovanje tehničkog kvaliteta zvučnih zapisa na osnovu unapred, jedinstveno definisanih subjektivnih i objektivnih parametara. Organizatori i ove godine očekuju učešće velikog broja javnih medijskih servisa iz regiona.
U toku takmičenja, renomirani proizvođači profesionalne opreme kako za radio tako i za televiziju, svojim prisustvom, otvaraju mogućnost da se učesnici i posetioci Taktonsa upoznaju sa najnovijim uređajima, kako na štandovima, tako i na radionicama.
Prednost Taktonsa je u tome što obezbeđuje i učesnicima i izlagačima da isprobaju i čuju rad opreme u realnim akustičkim uslovima, s obzirom da se Taktons održava u studijskim prostorima Radio Novog Sada.
I ove godine će se održati i naučno – stručna konferencija 23. i 24. novembra iz oblasti akustike i tonske tehnike u zgradi Rektorata. Na taj način će se uspešno zatvoriti lanac povezanosti nauke sa proizvodnjom opreme za snimanje i obradu zvuka i kreativne primene struke.
Suorganizatori konferencije su, pored JMU "Radio-Televizije Vojvodine" i "Fakultet tehničkih nauka"iz Novog Sada, Srpska "AES" sekcija i firma "Dirigent Acosutics" iz Beograda.
Više o samom Taktonsu
OVDE.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar