Hiljadu turista za dva dana

Spomenik prirode Đavolja varoš je u prva dva dana turističke sezone obišlo preko 1.000 turista, obavilo je turističko preduzeće Planinka iz Kuršumlije. Upravnik spomenika prirode Đavolja Varoš Radoje Stepanović izjavio je agenciji Beta da su u tom preduzeću zadovoljni početkom turističke sezone i dodao da je za sledeći vikend najavljen dolazak duplo većeg broja turista.

Direktor sektora za razvoj turizma u preduzeću Planinka Radovan Tanasković kaže da je u zadnje dve godine došlo do naglog povećanja broja posetilaca Đavolje varoši zbog nominacije i glasanja za izbor u sedam novih svetskih čuda prirode. Prema njegovim rečima tokom 2007. godine Đavolju varoš je obišlo oko 8.000 turista, u 2008. oko 50.000 turista, a za ovu godinu se očekuje više od 100.000 turista.

"Turističko preduzeće Planinka je maksimalno pojačalo marketing, jer se drugi krug glasanja završava u julu 2009. godine, kako bi ostvarili što bolje rezultate i ušli u treći krug glasanja", kazao je Tanasković. Prirodni fenomen Đavolja varoš je u toku prvog kruga glasanja držala prvo mesto u Evropi. U drugom krugu glasanja Đavolja varoš, od samog početka drži prvo mesto u grupi kanjoni, pećine i stenovite formacije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti