Kako se nalazi preko puta Univerziteta "Educons", ovaj restoran nudi jela za one koji u toku užurbanog radnog dana žele da se okrepe svežim obrokom, ali i one kojima hrana predstavlja svojevrsni ritual. Jednostavno rečeno, u "Campusu" gosti mogu da uživaju u tradicionalnim jelima na moderan način.
Riba dolazi direktno iz Dunava i iz ribnjaka, a priprema se onako kako se nekada pripremala na ovim prostorima. Tako će oni koji se odluče za ribu moći da dobiju kečigu u kukuruznom brašnu, a uz prilog će im stići krompir salata sa blitvom.
"Taj stari način pripreme jela se, čini nam se, izgubio, a mi nastojimo da to oživimo. Međutim, ono po čemu smo specifični jeste da ta tradicionalnost ide uz jednu modernu notu u serviranju hrane. Danas možete sendvič ili roštilj da pojedete za 10 minuta, ali kada je u pitanju riba, tu je već potrebno vreme. Mi ćemo ponuditi ugođaj onima koji žele da se zaista opuste dok jedu, ali ćemo ponuditi i ekspresnost onima koji ne mogu baš da čekaju pola sata na neko jelo", navode u "Campusu" za 021.rs.
Restoran "Campus" je, u neku ruku, i plod prijateljstva, pošto je pomoć u njegovom stvaranju stigla sa raznih strana. Zbog toga ćete tokom vašeg boravka u restoranu Campus, moći da uživate u delima poznatog novosadskog slikara Pavela Popa, ali i da pročitate neku od mnogobrojnih pažljivo odabranih knjiga.
Želja osnivača "Campusa" je da se ideja prijateljstva koja je dovela do stvaranja restorana, nastavi i kroz ukusna jela i pića sa gostima u Sremskoj Kamenici.
Dijapazon izbora hrane na meniju u "Campusu" je širok. Od sveže ribe - šarana, kečige, smuđa, preko leskovačke mućkalice, omleta, kobasica, testa, pa do obrok salate, potaža, sendviča i pica za brojne studente. Kako je fokus na tradicionalnom pripremanju ribe, tako je i, kada su u pitanju pića, fokus stavljen na vina po kojima je ovo podneblje poznato.
"Mi želimo da ljude ovde prvenstveno privlači hrana i piće i mogućnost da se opuste. Kao što smo ribu uzimali iz Dunava, a ne iz mora, tako smo gledali i da nam vina koja nudimo budu sa podneblja Fruške gore i Srema. Kažu lekari da je dobro koristiti hranu iz neposredne okoline i da se zbog toga metabolizam bolje ponaša. Zbog toga uvek imamo fruškogorska vina, a tu su i sila, merlo, roze, traminac, graševina i druge sorte, kao i inostrana vina", dodaju u "Campusu".
Foto: Marko Beg
Pored redovnih gostiju koji žele da uživaju u tradicionalnoj hrani, ovaj restoran koji se nalazi na 10 minuta od centra grada, pogodan je i za organizovanje proslava, poslovnih konferencija i sastanaka. Kako je u pitanju nov prostor, mnogi sadržaji u njemu se tek očekuju, pa će posetioci uskoro moći da uživaju u pažljivo odabranim događajima.
"Ljudi se ovde osećaju prijatno jer imaju prostor gde mogu da budu opušteni", poručuju u "Campusu".
Restoran takođe redovno po porudžbini radi svečani ketering i dostavu hrane do kuće, za slave i praznične trpeze.
U kuhinji restorana Campus angažovani su iskusni kuvari sa dugogodišnjim iskustvom, te će gosti sigurno siti i zadovoljni ponovo želeti da se vrate i probaju nova jela.
U narednom periodu, u toku novogodišnjih praznika, u pripremi je dnevno prednovogodišnje druženje, a o tome i drugim planovima informacije možete naći na
Fejsbuk stranici restorana "Campus".
Prošetajte virtualno do restorana Campus
u virtuelnoj turi, a zatim ih pronađite u Ulici Vojvode Putnika, na samom ulasku u Sremsku Kamenicu, sa leve strane, i probajte njihova ukusna jela.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 4
ljubomir
Komšija
Ana
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar