Radi se detaljna analiza o budućnosti zgrade Radničkog univerziteta

Firma "MP & Associates" u narednom periodu radiće na izradi modela buduće upotrebe Radničkog univerziteta.
Radi se detaljna analiza o budućnosti zgrade Radničkog univerziteta
Foto: 021.rs
Na firmi, koja je na tenderu Grada dobila posao vredan 4,7 miliona dinara bez PDV-a, sada je da analizom pokaže koji scenario je najrealniji i najisplativiji za Grad Novi Sad, koji je ranije ove godine preuzeo kompletno vlasništvo nad zgradom.
 
Scenariji koji su mogući su:
 
1. Prodaja zgrade u trenutnom stanju.
2. Prodaja rekonstruisanog objekta koji zadržava svoju namenu.
3. Prodaja rekonstruisanog/adaptiranog objekta koji ima novu namenu.
4. Rekonstrukcija za potrebe javnog interesa.
5. Rekonstrukcija i izdavanje u zakup zgrade.
6. Drugi scenariji.
 
Studija bi trebalo da pokaže koliko novca je potrebno za sređivanje objekta i šta je finansijski izvodljivo, koliko je objekat tržišni opravdan, u kakvom je trenutno stanju, gabaritu i kapacitetu, u kakvom su stanju pristupne saobraćajnice, parkinzi i instalacije, te kako izgleda imovinsko-pravna dokumentacija u ovom trenutku.
 
Ova studija logična je posledica postupka Grada, koji je nedavno od Vlade Srbije zatražio i dobio vlasništvo nad preostalih 9/10 objekta kojima nije upravljao. Desetinu je Grad dobio od "Dnevnik holdinga" 2009. godine na ime duga za poreze i druge dažbine.
 
Zgrada Radničkog univerziteta u ulici Vojvođanskih brigada izgorela je u požaru 2000. godine, a od tada nikad nije u potpunosti obnovljena. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević ranije je izjavio da postoje zainteresovani investitori za zgradu Radničkog.
 
Detaljnije o istoriji Radničkog univerziteta, ali i o osnivanju Novosadskog dečijeg kulturnog centra u Radničkoj 20, čitajte OVDE.
  • Već 3 puta pitam

    23.11.2018 18:30
    Ko je odgovarao za požar?
    Znate li da niko nije odgovarao za požar ovakvih razmera? Već 3 puta pokušavam da pitam javno (a time valjda i redakciju Radija 021) - ko je to bio i zašto se o tome napadno ne piše. Mora da je neko koga se ne sme sada dirati. Eeee, novinari!
  • Broz

    22.11.2018 09:06
    PR
    Radnički , na žalost, ima funkciju čiviluka:
    za početak neka skinu onu mega fotografiju i prekinu da zlostavljaju Novosađane da moraju da je gledaju! U hodu, sa terasa, kroz prozore, iz autobusa...
  • ФИРМА 1989

    21.11.2018 22:09
    ставити ту да буду градски одбори свих странака, па нек се покољу међусобно ту ко људи. Или да се понапијају заједно и пиш..у по нама са врха зграде, то би им вероватно било драже.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".