Pretučeni student iz Novog Sada: Ne znam ko me je napao, ne osećam se sigurno u svom gradu

Student Filozofskog fakulteta i aktivista "Jedan od pet miliona" Dejan Bagarić poručio je da se ne seća okolnosti od subote uveče, kad je brutalno pretučen u Kampusu, te da je tek oko 13 časova danas pušten iz Kliničkog centra Vojvodine.
Pretučeni student iz Novog Sada: Ne znam ko me je napao, ne osećam se sigurno u svom gradu
Foto: 021.rs
On je rekao da su ga nepoznati ljudi napali između 21:30 i 21:55 kod prostorija novosadske menze, kad je bio na putu da se nađe sa devojkom. Sve se dogodilo nakon protesta "Jedan od pet miliona", kojem je prisustvovao.
 
"Nisam uspeo da im vidim lica, niti da ih izbrojim, ili se toga ne sećam. Ne želim da ulazim u to za čije interese oni rade, to je na policiji i tužilaštvu da otkriju. Samo znam da neko vreme posle ovoga neću moći da se krećem sam po gradu i to je užasna pomisao za mene, koji sam u ovom gradu rođen. Nikad mi nije direktno prećeno i ovako nešto mi se nije dogodilo, a nadam se da je ovo i poslednji incident kog ću biti žrtva i da mogu da nastavim sa svojim životom i još jačim aktivizmom, zbog onoga u šta verujem", naveo je Bagarić novinarima u prostorijama GO DS.
 
 
On smatra da je moguće da je napad na njega povezan sa napadom na dvojicu aktivista Združene akcije "Krov nad glavom" samo dan ranije, ali je to teško zaključiti sa sigurnošću.
 
Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Veljko Krstonošić poručio je da je iznenađen činjenicom da se nijedan gradski funkcioner, a naročito gradonačelnik Novog Sada, nije oglasio i osudio nasilje.
 
"To sam očekivao jer se ovaj nemili događaj dogodio u našem Novom Sadu. Kao roditelj i profesor sam poprilično zabrinut zbog onog što se događa. Naši profesionalni, kao i privatni životi su prožeti nasiljem koji sadašnja vlast sprovodi ili pospešuje. Pri tome se nasilnici i siledžije potpuno slobodno osećaju i kreću. Apelujemo da policija i tužilaštvo u što kraćem roku pronađu nalogodavca jer mi zaista verujemo da tamo rade časni ljudi, čiji nadređeni samo treba da daju znak. Moramo da saznamo motiv jer bez njega ne možemo da pričamo o borbi protiv nasilja", naveo je Krstonošić i pozvao građane na sutrašnji protest u 18 časova, kod fontane ispred Pravnog fakulteta.
 
 
 
Dejan Bagarić sutra će dati izjavu u policiji, s obzirom na to da nije bio u stanju da govori kad su ga pripadnici MUP posetili u bolnici. 
 
Podsetimo, Bagarić je u subotu uveče zadobio tupe povrede glave i lica, prelom kostiju nosa, a primljen je u Urgentni centar sa kliničkim znacima potresa mozga i brojnim podlivima.
 
Napad je osudio ministar policije Nebojša Stefanović i rekao da MUP radi na slučaju"Ništa ne može da se reši nasiljem. Policija radi, dostaviće dokaze sudu, zalažemo se da kazne budu što strože, da iskorenimo nasilje", rekao je ministar. 
 
Profesori Filozofskog fakulteta pokrenuli su danas potpisivanje peticije kojom osuđuju fizičke nаpаde nа studente Dejаnа Bаgаrićа i Mihаjlа Nikolićа sa Filozofskog fаkulteta i na Mаrkа Đelevićа sa Pravnog fakulteta. Filozofski fakultet oglasio se i saopštenjem.
  • StAV

    13.06.2019 10:06
    Nema svrhe da ponavljam, ali
    Biber sprej, noz sa secivom ispod dozvoljene granice, tejzer... Sve to stane u dzep, ne cekajte na reakciju institucija jer ih nema. Ponasaju se selektivno, morate se sami braniti sugradjani!
  • dzo

    13.06.2019 07:42
    Koliko ste samo puta u komentarima rekli VLAST! Kakva vlast bre nije ovo feudalizam a možda biće da i jeste. Kaže se SERVIS građana, da pružaju uslugu, da slušaju kako im se kaže. Eno u Švedskoj niko iz vlade nema ni službeni auto, kažu Šveđani što bi mi njima plaćali udobnost tu su da oni nama rade o udobnosti a ne obrnuto. Elem, jadan dečko ali ne kapiram šta on kapira, da menja u društvu ako izjavu prvo daje u GO stranke a ne u policiji... ??
  • Ivan MIskovi

    12.06.2019 19:35
    Obdanska ulica 54
    Osamdesetih godina imali smo u Puli raznoraznih frajera koji su uvek ama uvek tukli iz cistog besa i dosade slabije i na njima se ispucavali. Taj kreten se zvao Bendjo. karate amo tamo neki djiu djizu za ona vremena sve dok nije doso brat krupni od jednog decka kojeg je prebio i iskalio se na njemu. Pazi ja sam bio prisutan kao 17 godisnjak plakao sam kako ga je ovaj nalupao. I od onda nikad se vise nije pojavio pobjego u italiju i u Puli je bio mir. Znaci posto na sudu nema pravde, meni sutkinja rekla: pa nije vas jako izudarao...ja njoj - da skocim ja na vas sada pa da vas izudaram da vidim sta cete da uradite? Sprdacina od sutkinja sve se jedna sa drugom takmice koja ce bolje da se obuce samo pogledajte kad izlaze iz suda. I onda napadnu ovakvog deckica njih par sa palicama sakriveni. Rigorozne kazne zatvora samice par mijeseci sa redovnim Titovim redarima u zatvorima. Kad dodje posjeta subotom: nemoze on je u bolnici. Koliko dugo...do Bozica sad je februar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti