FOTO: Saobraćajna policija kažnjava vozače koji biciklističku stazu od Futoga do Begeča koriste kao prečicu

Saobraćajna policija sankcionisala je vozače koji su, kao prečicu, koristili nedavno završenu biciklističku stazu između Begeča i Futoga.
Policija je reagovala na osnovu prijave građanina Bojana Suvačareva, koji je ukazao na problem kao savesni Novosađanin. 
 
Saobraćajna policija odgovorila je na njegovu prijavu i obavestila ga da je obilaskom staze primećeno da je koriste vozači automobila, kao i da nedostaje saobraćajna signalizacija kojom se zabranjuje kretanje vozila po stazi izgrađenoj na nasipu.
 
Policija je uputila dopise nadležnima, na kojima je sada da obezbede stazu i postave signalizaciju.
 
 
Suvačarev, koji aktivno vozi bicikl, kaže za 021 da je uočio problem tokom vožnji vikendom, a to je primetilo i više biciklista tokom jedne grupe vožnje novom stazom. Kako dodaje, ovo nije prvi put da se dopisima obraća nadležnima, a dosta prijava mu prođe i problemi na koje ukazuje zaista budu rešeni.
 
"Mislim da će na ovoj novoj stazi, koja je u savršenom stanju, situacija biti sada mnogo bolja, iako uvek ima onih koji krše saobraćajne propise. Često motivišem i druge da se obraćaju nadležnima jer tako možemo nešto konkretno da promenimo, ne znaju u policiji ili u drugim organima baš sve što se oko nas dešava. Možete da ostavljate komentare po društvenim mrežama, ali i da ne sedite skrštenih ruku jer se problemi neće sami od sebe rešiti", kaže ovaj građanin za 021.
 
 
On dodaje da treba uticati na nadležne u gradu da se još više bave stanjem biciklističkih staza jer potreba za tim postoji, a biciklista će samo biti još više.
 
Podsetimo, o ovoj stazi 021 je izvestio i nakon što je još jedan biciklista zabeležio vozilo kojem tu nije bilo mesto. Priču čitajte OVDE.
  • S.

    02.09.2019 01:52
    @mama biciklista, jasno je zasto (u vecini slucajeva) ljudi guraju kolica biciklistickom stazom. Jasno je da je trotoar neravniji, ima kanale i sl. Medjutim, menjati sigurnost deteta za udobnost guranja kolica je jednostavno neodgovorno. Na stranu zakon i na stranu ometanje sobracaja, dovodite decu u opasnost.

    PS. Koristite kolica sa vecim tockovima i kanali i vecina neravnina na trotoaru ce biti daleko manji problem.
  • razmisljaj

    02.08.2019 08:54
    @Vozac i pesak
    To mozes traziti tek onda kada budu biciklisticke staze napravljene u svim delovima gde ih nema a gde biciklisti voze...dete sigurno nece voziti bicikli po putu nego po trotoaru.
  • svi

    02.08.2019 08:50
    Pera
    Pero jel si prijavio sve to sto si video ili samo nama ovde prenosis svoje vidjenje?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".