Na Ribarcu pripreme srpske reprezentacije u kuvanju riblje čorbe za EP u Mađarskoj
Glavni kuvar u našem timu, koji broji 10 članova, je Nedžad Abdulović - Nećko, višestruki šampion u pripremi ribljeg kotlića. Asistiraju mu takođe majstori varjače - Ivica Avgustin, Miodrag Radojević, Stanko Popović, Dušan Ivković, Lazar Bukinac, Dušan Vučićević, Miloš Mirkov, Goran Stevanović i Laslo Tarjan.
- Već desetak dana "hvatamo zalet" za značajno takmičenje i naravno da imamo najviše ambicije, da osvojimo medalju. Pripremamo riblju čorbu na tradicionalan način, a u Mađarsku nosimo sve domaće proizvode, naš kotlić, "bezdansku papriku", luk "pogačar", naše začine, drva crvene vrbe kao i vodu, novosadsku "česmovaču". Ribu ćemo, kao i svi takmičari, dobiti na licu mesta, a čorba se kuva od čistog šarana - kaže Abdulović, koji se već 36 godina bavi kulinarstvom, a u biografiji ima upisane titule dvostrukog šampiona bivše Jugoslavije u kuvanju riblje čorbe, prvaka Srbije, Vojvodine, višestruki je pobednik na mnogobrojnim lokalnim takmičenjima...
Po rečima Abdulovića, neuobičajeno je da su Mađari, koji preferiraju riblji paprikaš, ovaj put upriličili evropsku smotru u kuvanju riblje čorbe.
- Tako će nam, očekujemo, glavni konkurenti biti ekipa iz Hrvatske ali i domaća selekcija. Međutim, svi smo uvereni da ćemo dostojanstveno predstaviti Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju. Jer, cilj nam je da na najbolji mogući način prezentujemo riblje specijalitete sa našeg podneblja i afirmišemo vojvođansku kuhinju - kaže Abdulović.
U timu svako ima svoje posebno zaduženje.
- Okupljamo se kod Nećka na čardi, na Ribarskom ostrvu. Uigravamo se, degustiramo i dogovaramo. Jer pored pripreme riblje čorbe, u Baji će žiri da ocenjuje i dekoracije, postavljanje stola, opšti utisak ekipe - dodaje menadžer tima Ivica Avgustin.
Veoma značajnu i posećenu internacionalnu manifestaciju u Baji, "Festival podunavskih zemalja" organizuju "Mađarski vitezovi kulinarstva".
Komentari 5
Jasa
lecce
Alas amater
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar