FOTO: Dani fantazije na Spensu (program)

Manifestacija "Dani fantazije 2011" koju organizuje Udruženje ljubitelja društvenih igara "Valhala" održava se 16. i 17. aprila na Spensu.
Manifestacija "Dani fantazije 2011" koju organizuje Udruženje ljubitelja društvenih igara "Valhala" održava se 16. i 17. aprila na Spensu. Održava se na prvom spratu, od 10 do 19 časova.

U pitanju je međunarodna manifestacija koja je istovremeno takmičenje u određenim društvenim igrama, izložba maketa i minijatura kao i jedan svojevrstan sajam društvenih igara. Namenjena je, s jedne strane onima koji se već intenzivno bave nekom društvenom igrom i žele da se takmiče, a s druge strane onima kojima ovaj hobi nije u tolikoj meri poznat. Društvene igre su prilagođene različitim uzrastima, pa će biti prikazane kako igre namenjenje deci osnovnoškolskog uzrasta, tako i one koje mogu biti zanimljive i njihovim roditeljima.

PROGRAM

Takmičarski deo:

- "Uprising 2011" - Ovo je centralni događaj manifestacije i predstavlja turnir u stono-strateškoj igri "Warhammer" koji se organizuje već osmu godinu i koji privlači veliki broj učesnika iz inostranstva i zemlje. Pomenuta igra je vizuelno atraktivna jer svaki od takmičara donosi svoju fantazijsku vojsku koju je sam sklopio i obojio. Zajedno sa terenima koji simuliraju pravo bojno polje ovi stolovi su magnet za decu svih uzrasta ali i za mnogobrojne starije posetioce koji još gaje "klinca" u sebi. Ove godine očekuju se takmičari iz čitave Srbije kao i iz Mađarske, Hrvatske, Bugarske, Rumunije i Slovenije.

- Turnir u kartičnoj igri "Magic the Gathering" – Najveća kolekcionarska kartična igra, sa više od milion igrača širom sveta, u Novom Sadu se igra već više od deset godina i ima mnogo poklonika

- Turnir u stonoj igri "Carcassonne", koja je u poslednje vreme postala vrlo popularna u "Valhali"

Izložbeni deo:

- "Zlatni Perun" - takmičarska izložba u bojenju i modelovanju figura organizuje se kao prateći dogođaj uz "Warhammer" turnir, i predstavlja priliku da se pogledaju remek-dela minijaturista iz naše i susednih zemalja

- Maketarska izložba duge tradicije sa velikim brojem učesnika u organizaciji maketara aero kluba "Ikar" iz Novog Sada

- Izložba radova učenika osnovnih škola koji su učestvovali na likovnom i literarnom konkursu u organizaciji kluba "Valhala"

Prezentacije:

- Prezentacije brojnih društvenih igara – ovaj deo manifestacije posebno je zanimljiv posetiocima svih uzrasta jer će imati priliku ne samo da vide već i da se oprobaju u najmodernijim društvenim igrama

- Prezentacija udruženja za očuvanje srednjovekovnih običaja i kulture "Zeleni Barjak" iz Novog Sada kao i udruženja za očuvanje starih zanata, običaja i veština "Branič gavranova" iz Beograda
- Prezentacija jedne od retkih kartičnih igara na srpskom jeziku bazirane na motivima srpske srednjevekovne istorije "Ratnici svetlosti" u izdanju kreativnog studija "Hrabri vitez"

- Gostovanja različitih klubova koji su okrenuti fantaziji i fantastičnom (Klub ljubitelja fantazije i društvenih igara "Grifon", "Konef", "Photon tide")

- Prezentacija kendo kluba "Isshin" iz Novog Sada

- Prezentacija aikido kluba Brešćanski iz Novog Sada

Ulaz je slobodan za sve posetioce.

  • Nizina

    11.04.2011 10:52
    Samo napred
    Svaka cast ekipi iz Valhala da izvuce Novi Sad iz palanacke kulturne sfere! Samo napred!
  • 1ns

    11.04.2011 10:44
    E tako se to radi
    Svaka čast za fotke, vremeplov-kamera bila je sjajna investicija.
  • Nedalm

    11.04.2011 08:52
    MTG
    - Turnir u kartičnoj igri "Magic the Gathering" – Najveća kolekcionarska kartična igra, sa više od milion igrača širom sveta, u Novom Sadu se igra već više od deset godina i ima mnogo poklonika.

    Ovo bi trebao da bude jedan od najvećih turnira koji je ovde ikada odigran bar po broju prijavljenih takmičara. Svi koji bi sebi ili svojoj deci poželeli jedan sjajan hobi mogli bi da prošetaju i vide kako to u stvarnosti izgleda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti