Patrijarh, Kalanović i Kravčenko primili nagrade

Patrijarh srpski Irinej, potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović i generalni direktor Naftne industrije Srbije Kiril Kravčenko našli su se u grupi od 24 laureata priznanja "Kapetan Miša Anastasijević" za prošlu godinu, uručenih večeras u Matici Srpskoj.

Patrijarh srpski Irinej, potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović i generalni direktor Naftne industrije Srbije Kiril Kravčenko našli su se u grupi od 24 laureata priznanja "Kapetan Miša Anastasijević" za prošlu godinu, uručenih večeras u Matici Srpskoj.

Patrijarh srpski Irinej nagradu je dobio za duhovnost, Kalanovićeva je proglašena za najženu u 2010. godini, dok je Kravčenoko nagrađen za strateški menadžment.

Statuetu “Kapetan Miša Anastasijević”, rad akademskog vajara Ljubiše Mančića iz Beograda, primili su i generalni direktor TE-TO “Kostolac” Dragan Jovanović kao najbolji menadžer, pokrajinski sekretar za privredu Ištvan Pastor za dobrinos razvoju preduzetništva, predsednik Opštine Voždovac Dragan Vukanić kao najbolji domaćin, generalni direktor “Agroživa” Predrag Amižić za doprinos razvoju agrara.

Nagrade su uručene i japanskom ambasadoru u našoj zemlji Tošuo Cunozakiju za nesebičnu pomoć srpskom narodu, predsedniku Opštine Apatin Živoradu Smiljaniću za doprinos regionalnom razvoju Srbije, predsedniku Regionalne privredne komore Novi Sad Draganu Lukaču za razvoj komorskog sistema, dekanu Ekonomskog fakulteta u Subotici prof. dr Nenadu Vunjaku za razvoj visokog školstva, Ljubiši Samardžiću za najbolje televizisjko ostvarenje u 2010.

Među nagrađenima su i generalni direktor GP “Napred” Dobroslav Bojović kao najbolji preduzetnik, Milorad Ljubisavljević (najbolji industrijalac), generalni direktor EPS-površinski kopovi “Kosovo” Dragan Radaković (korporativna odgovornost), generalni direktor Agrobanke Dušan Antonić (najbolji bankar), glavni i odgovorni urednik Informatovnog programa RTS-a Nenad Stefanović (za angažovano i kvalitetno informisanje).

U grupi laureata su i predsednica Opštine Svilajnac Gorica Dimčić Tasić (za zdraviju i lepšu Srbiju), akademik Radan Džodić (za afirmaciju i razvoj srpske medicine), direktor Gerontološkog centra u Subotici Nenad Ivanišević (briga o starim licima), Emir Kusturica (za roman godine). Kolektivna priznanja dodeljena su Opštini Kovačica kao najboljoj lokalnoj samoupravi, AIK banci kao najuspešnijoj banci i “Jugorosgasu” u svojstvu najboljeg partnera.

Nagradu su ustanovili novosadski “Medija invent” iz Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada, u saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine i regionalnim privrednim komorama Srbije za značajne rezultate u privredi i nizu društvenih delatnosti. Odluku o nagrađenima doneo je žiri s dekanom FTN-a prof. dr Ilijom Ćosićem na čelu, a prisutne je na početku prigodne svečanosti pozdravio generalni sekretar Matice srpske prof. dr Dušan Nikolić.

  • Andro

    14.04.2011 07:10
    !!!
    ...za "duhovnost"?!
    'Oću i ja za nešto!
  • Logično...

    13.04.2011 05:50
    Jugorosgaz sponzor , Kiril nagrađen. Pred put.
  • Mare

    13.04.2011 00:17
    ROBIJA
    hahahahahaahaha, ovi svi silni nabrojani su trebali da dobiju nešto drugo, a ne nagrade!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti