FOTO: Otvoren park na Novom naselju

Gradski i pokrajinski čelnici danas su otvorili park na Novom naselju pod imenom "Bistrica", koji se nalazi između ulica Kaće Dejanović i Seljačkih buna, odnosno između OŠ "Prva vojvođanska brigada" i bulevara Slobodana Jovanovića.
Gradski i pokrajinski čelnici danas su otvorili park na Novom naselju pod imenom "Bistrica", koji se nalazi između ulica Kaće Dejanović i Seljačkih buna, odnosno između OŠ "Prva vojvođanska brigada" i bulevara Slobodana Jovanovića.

Na otvaranju je bilo malo ljudi, verovatno zbog lošeg vremena, ali i neobaveštenosti. Oni koje smo anketirali uglavnom nisu čuli da je taj deo kvarta postao park.

Na ovoj površini između zgrada, zasađena su nova stabla, postavljene kante i klupe i uređena su igrališta za decu sa peskom. U obnovu parka uloženo je oko dva miliona dinara. Pre otvaranja, park se našao na meti huligana, koji su izlomili kante i klupe.

Gradonačelnik Igor Pavličić je rekao da se nada da će komunalna policija i postavljanje javne rasvete u parkovima sprečiti uništavanje imovine. Kako tvrdi, do kraja godine planira se još 47 rekonstrukcija međublokovskih prostora ovog tipa u celom gradu.

  • dj

    28.04.2011 10:06
    salajka
    Ajde da vidim Rodnija da napravi na salajci (i/ili podbari) park!!! Ako uopste ima u nekom "urbanistickom" planu.
  • M

    19.04.2011 08:43
    Na već postojeću zelenu površinu postavili su klupe (ja na fotografiji vidim 3), posadili koje drvo, stavili tablu i nazvali ga parkom. Sada kada ih neko pita šta se uradili oni mogu da kažu da su "napravili" park. I zanima me šta je tu koštalo dva miliona dinara!
    Voleo bih da vidim da naprave parkove tamo gde su potrebni, u delovima grada u kojima zbog neplanske gradnje nema mesta ni za dovoljno parking mesta, ni za kontejnere, pa isti stoje na ulicama. Iza moje zgrade deca se igraju na parkingu i trče između kola jer nemaju gde drugde.
    A ljudi raspravljaju o pismu na kom je natpis na tabli napisan. Jadno.
  • mire

    18.04.2011 12:46
    парк?
    Њима неки назови парк, а између душана даниловића и сељачких буна два терена за кошарку и два игралишта за децу... дању урлају кошаркаши и деца а увече се скупља којекакав шљам и урла до касно у ноћ...
    Већ видим исто у овом назови парку, где ће ноћу да урлају хулигани и ломе...
    Нама на Насељу треба полицијска станица и редовне ноћне патроле пошто овај део града постаје дивљи запад чим се смркне...
    А што се тиче писма којим је написан назив парка, мислим да је тотално небитно.И латиница и ћирилица су наша европска писма и ниједно није искључиво српско...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti