Protest stomatologa Doma zdravlja zbog plata

Oko 50 zubara, tehničara i sestara zaposlenih u stomatološkoj službi tužilo je upravu Doma zdravlja zbog nezakonito isplaćivanih plata.
Oko 50 zubara, tehničara i sestara zaposlenih u stomatološkoj službi tužilo je upravu Doma zdravlja zbog nezakonito isplaćivanih plata.

Oni su podneli privatne tužbe za nadoknadu štete, a s kamatama taj dug bi po čoveku mogao da bude i po pola miliona dinara. Stomatolozi kažu da su oni jedini u Srbiji koji rade u državnoj ustanovi, a moraju da posluju tržišno i da pri tome ne znaju šta se dešava s ostatkom novca koji zarade.

Prema pisanju Blica, stomatolozi u Domu zdravlja imaju normu koju moraju da ispune, kao i određeni minimalac i ako ga ne zarade, uopšte neće dobiti platu. Ovakvo poslovanje stomatologije datira od 2006. godine, kada su, kako tvrde, bili prinuđeni da potpišu nezakonit aneks ugovora.

  • Salamander

    17.04.2011 08:13
    Nadležnos komore
    Za ovakve probleme bi trebala da "zalegne" komora, ali, komore nema, zbog korupcije, koja je izašla na površinu.

    http://www.akter.co.rs/drutvo/3543-bezakonje-u-stomatolokoj-komori.html

    To će se polako, pa sve više pojavljivati u svim društvenim strukturama.

    Ova nacija nema 3 osnovne karakteristike nervnog sistema:
    Nadražljivost, provodljivost i reaktivnost.

    M i n e m a m o n e r v n i s i s t e m !
  • Dr Petrović

    16.04.2011 12:32
    Učestvovali ste, sada uživajte...
    ...Hteli ste komoru Stomatologa sa falsifikatorom na čelu, hteli ste da radite na dve stolice, dok smo vam mi, kolege, plaćali, iz naših džepova doprinose, troškove, bilo vam je lepo. Sada morate da plaćate zabušantsku administraciju, lenjo osoblje, preveliko grejanje, režije, morate da kupujete sve od ulja do keramike i to vam je čudno? Pređite i vi na radno vreme od 8-21h, sa 1/2 h pauze, kao privatnici, koji sve ovo vreme svojim radom plaćaju vaš nerad, kojima ste za njihove novce spuštali cene i podržavali partije i ministre lopove, jer vam je to odgovaralo.
  • Vaskez NS

    16.04.2011 07:27
    Ček bre ?!?
    Radite u državnoj ustanovi a morate da poslujete tržišno i ne znate šta je sa ostatkom novca koji zaradite, to rekoste ?

    Jeste li vi svesni svoje nesvesti ? Hoćete da kažete da je tržišni rad državne ustanove neka posebna situacija ? Pa nego kako mislite da radite - od vaše volje kako i koliko, samo zato što ste "državna ustanova" ?!?

    I drugo - ko radniku daje za pravo da pita šta je sa viškom novca koji on zaradi kod svog gazde ?!?

    Ovo je stvarno haos zemlja, polovina radi u početnom stadijumu kapitalizma a polovina misli da je ovo samoupravni socijalistički sistem. Neverovatno !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti