Podrška Novosađana Japanu

Novi Sad će danas biti jedan od domaćina globalne manifestacije "Peča Kuča - Inspiracija za Japan" čime će, u ime Srbije i zajedno sa više od 400 gradova sveta, poslati poruke podrške zemlji koju je nedavno pogodio katastrofalni zemljotres praćen cunamijem.
Novi Sad će danas biti jedan od domaćina globalne manifestacije "Peča Kuča - Inspiracija za Japan" čime će, u ime Srbije i zajedno sa više od 400 gradova sveta, poslati poruke podrške zemlji koju je nedavno pogodio katastrofalni zemljotres praćen cunamijem.

Inspiraciju Japanu, Novosađani će uputiti dvočasovnim programom u Klubu "Rut 66", gde će od 18 sati publika imati priliku da vidi i čuje 12 prezentacija različitih sadržaja od kojih svaka, prema pravilima "Peča Kuča", traje šest minuta i 40 sekundi. Biće predstavljene sve najznačajnije akcije održane u Srbiji u znak podrške narodu Japana, kao što su "1.000 ždralova", "Majice za Japan" i druge, ali će biti prikazani i neki novi sadržaji.

Najmlađa učesnica "Peča Kuča Novi Sad" Luna Ivetić, studentkinja flaute na novosadskoj Akademiji umetnosti, predstaviće određene segmente muzike Japana i na svom instrumentu izvesti jednu kompoziciju.

Najstariji učesnik manifestacije, arhitekta Miroslav Krstonošić, koji je još 1964. godine boravio u Japanu i video kako u toj zemlji rade i grade, predstaviće svoje projekte kuća za stanovanje, koje se prave od lakog, "penastog" betona i mogu da izdrže potrese i do deset stepeni Rihterove skale. Te projekte, koji omogućuju da se za relativno male pare sklopi komforna kuća za stanovanje, Krstonošić je odlučio da pokloni Japancima u znak podrške i zahvalnosti za pomoć koju su oni učinili našoj i drugim zemljama.

"Peča Kuča" na japanskom jeziku znači "čavrljanje", a kao manifestacija krenula je iz Tokija pre osam godina u nameri da kratkim i sadržajnim programom koji traje do 6,4 minuta predavač iznese suštinu poruke svog dela i zainteresuje slušaoce. Ulaznica za "Peča Kuča Novi Sad - Inspiracija Japanu" staje 100 dinara, a sav prihod biće upućen u fond za obnovu grada Sendaija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti