Protest zbog rušenja dimnjaka u Radničkoj

Grupa sa Fejsbuka koja broji oko 200 članova najavila je da će u ponedeljak pokušati da spreči rušenje industrijskog dimnjaka u Radničkoj 20.
Grupa sa Fejsbuka koja broji oko 200 članova najavila je da će u ponedeljak pokušati da spreči rušenje industrijskog dimnjaka u Radničkoj 20.

Osnivač grupe i arhitekta, Aleksandar Deđanski kaže za 021 da je ovaj objekat u javnosti prepoznat kao jedan od ključnih simbola prve industrije Novog Sada. - Taj dimnjak je i pre promene regulacionog plana bio planiran da ostane. Pre par godina je u potpunosti saniran u cilju da se ne sruši već da bude statički stabilan. Naše društvo očigledno ima dvostruke aršine - smatra Deđanski. On kaže da su građani mesecima mogli da se izjasne o regulacionim planovima koji su izneti na uvid javnosti, ali da niko nije reagovao.

Dodaje i da su svoje prisustvo najavili bivši gradonačelnik Jova Dejanović i Donka Stančić iz Zavoda za zaštitu spomenika. Rušenje dimnjaka je zakazano za 10 časova.
Dimnjak je visok 28 metara, a rušiće se bagerom pažljivim drobljenjem opeke kako bi se sprečilo odvaljivanje većih komada.

Po novom regulacionom planu na ovom mestu u Radničkoj ulici treba da bude vrtić. (J. Radić)

  • @Dukelander

    18.04.2011 10:47
    Na čiju inicijativu? Pa na inicijativu onoga ko je smislio da se tu gradi vrtić, za koji se nadao da će iskukati neku kintu...al još uvek ništa od kinte...A taj se ne potpisuje tek tako, već naredi malom Perici da uradi šta mora, a dobri Perica uradi bez pogovora sve što treba, da ne bi dobio svoju radnu knjižicu...A ukoliko bi se i neki Perica i pobunio, naći će se drugi dobri Perica...Pa, s obzirom na količinu dobrih Perica, nemojte se čuditi zašto niko nije došao da protestvuje protiv rušenja dimnjaka...Još mu samo fali da ga snime ovim bezbednosnim gradskim kamerama Informatike, gde na analizi podataka radi pola DB službe...Hi hi hi...Ko je lud???
  • Aleksandar Dedjanski

    18.04.2011 09:44
    Moje cestitke, dragi sugradjani.

    Posle nemojte da kukate kako nam ruse grad.

    Pokazali ste koliko vam je stalo do njega.
  • D.L.

    18.04.2011 09:08
    Ja pitam
    gde su zavrsile cigle? Da nisu negde uz one sa tvrdjave? Jos ako su samotne...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti