Spajanje Beograda i Novog Sada?

Novi Sad se od prošlog popisa stanovništva 2002. godine doseljavanjem uvećao za 9%, ali je prirodni priraštaj u njemu i dalje negativan.

Novi Sad se od prošlog popisa stanovništva 2002. godine doseljavanjem uvećao za 9%, ali je prirodni priraštaj u njemu i dalje negativan. Osim Novog Sada, jedino su se uvećali još Beograd za 4% i Niš za 1%. Novi Sad i Beograd će nastaviti da privlače populaciju sa tendencijom da se u doglednoj budućnosti spoje, ocenjuju stručnjaci, a prenosi Blic. U ova dva grada već sada živi 27 odsto ukupnog stanovništva Srbije.

Novi Sad i Subotica, po mišljenju stanovnika Vojvodine, ubedljivo su najbolji gradovi za život u pokrajini, dok su Pančevo i Kikinda prvi na listi najgorih gradova - pokazalo je istraživanje studenata novosadskog Ekon­omskog fakulteta.

Čak 70 odsto Vojvo­đana bi se za stalno ili bar privremeno preselilo u Novi Sad. Glavni razlozi za to su da će u njemu mnogo lakše naći posao (26 odsto ispitanika), da će im biti viši standard (23 odsto), da ih čekaju veće zarade (19 odsto) i bolje poslovne mogućnosti (16 odsto).

A 17 odsto i to pretežno mladih Vojvođana, Novom Sadu privlači to što je mogućnost za zabavu daleko veća nego u manjim gradovima. Statistka pokazuje da se 37 odsto ponuđenih poslova u Vojvodini nudi u Novom Sadu, a sa prosečnom novosadskom platom mogu da se mere samo plate u Apatinu, Beočinu, Pančevu, Vršcu i Kanjiži.

  • Vaskez NS

    18.04.2011 11:59
    Pod jedan - Beograd je "veliki" samo administrativno zato što su paše iz kruga dvojke nacrtale njegove administrativne granice na pola Srbije.
    Pod dva - Novi Beograd je na teritoriji Vojvodine (s ove strane Save) tako da on svakako pripada Novom Sadu koji mu je uz to i glavni grad, a novobeograđani bi to trebalo što pre da shvate i prihvate.
    Pod tri - da se spajamo sa onim gradićem što ostane od Save do Malog mokrog luga ? Ne, hvala.
  • Fitch

    18.04.2011 05:03
    @Ana Marija
    Ana Marija = sve što ne valja u Novom Sadu. Najlepšte te molim, odseli se TI. Dosta malograđanštine.
  • usite za punje uperatisti za s

    17.04.2011 22:55
    Manje *erite, vise radite na sebi i ovoj nasoj bednoj drzavi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti