Đilas diktira gradsku politiku

Zamenik predsednika Demokratske stranke Dragan Đilas juče je telefonom naredio gradonačelniku Novog Sada Igoru Paviličiću da odustane od smene direktora Novosadske televizije Andreje Tomaševića, piše jutros novosadska štampa.
Zamenik predsednika Demokratske stranke Dragan Đilas juče je telefonom naredio gradonačelniku Novog Sada Igoru Paviličiću da odustane od smene direktora Novosadske televizije Andreje Tomaševića, piše jutros novosadska štampa. Navodno se u celu priču umešao lično i Mlađan Dinkić.

Ovi pozivi iz Beograda su razlog zbog čega je sednica Skupštine grada kasnila skoro dva sata, nakon čega je odlučeno da se tačka smene Tomaševića skine sa dnevnog reda, a obrazloženje je bilo da je dnevni red preobiman i da će se o tome raspravljati ponovo na majskoj sednici. Bilo je planirano da na mesto direktora Novosadske televizije bude imenovan Radovan Jeknić na predlog Demokratske stranke.

Andreja Tomašević je član G17 plus i na ovoj funkciji je od juna 2008. kada je zamenio Sašu Adamovića, dok je Jeknić u Parking servisu od osnivanja tog preduzeća. Odluka o smeni Tomaševića protumačena je time da su demokrate i definitivno odustale od Ujedinjenih regiona Srbije kao koalicionog partnera na gradskom nivou, ali je nakon intervencijeiz Beograda ostalo nejasno šta će se dalje dešavati.

Takođe, nekadašnji članovi stranke Maje Gojković koji su je napustili ili su izbačeni iz Narodne partije, za sada će ostati na direktorskim funkcijama u gradskim firmama. To su Živko Popov u Spensu, Zoran Delić u Informatici i Branko Rondović u Turističkoj organizaciji Novog Sada.

Sama Maja Gojković je izjavila kako je ne zanimaju direktorska mesta u gradskim firmama.

Komentari 111

  • @ale novosadjanin - @mare

    08.05.2011 07:37
    Ne noze biti
    Ni slucajno se ne moze reci (cak ni pomisliti) da si ti u toj grupi pametnijih.
  • sale novosadjanin

    27.04.2011 18:51
    @mare+anonimus
    bgd,mne,bih poltroni.
    i mare-u pravu si.
    ja i buntovnik nemamo takve prijatelje posto pazimo sa kime se druzimo.
    steta samo sto vec od tvojih drugara VOJVODJANA nisi nesto i pokupio.ali mozda u narednih 20 godina jos ima nade za tebe.
    ps-da li slavis miskovicev rodjendan?
  • 27.04.2011 14:02
    Au Sale al te na kraju izvoza ovaj Mare i to kulturno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti