Radikali traže smenu Jovanovića

Srpska radikalna stranka danas je Skupštini grada podnela zahtev za smenu predsednika novosadskog parlamenta Aleksandra Jovanovića, zbog, kako navode, grubog kršenja poslovnika o radu Skupštine, Statuta grada i nekoliko republičkih zakona na prethodnim sednicama.

Iako je Komisija za kadrovska pitanja juče usvojila predlog o razrešenju direktora Gradskog informativnog centra "Apolo" Andreje Tomaševića i postavljanju Radovana Jeknića za vršioca dužnosti te funkcije, ta tačka se nije našla na dnevnom redu sednice Skupštine grada.

Predsednik Komisije Božidar Protić nije želeo za Radio 021 da prokomentariše zašto se odustalo od smene, a u obraćanju odbornicima kao razlog je naveo da u materijalu postoji "još određeni broj tačaka kao predloga za dopunu dnevnog reda", pa je odlučeno da se o smeni direktora "Apola" raspravlja na narednoj sednici.

Nije razmatrana ni inicijativa odbornika URS-a  za promenu zakona o finansiranju lokalne samouprave, lokalnim izborima i javnoj svojini.

Srpska radikalna stranka danas je Skupštini grada podnela zahtev za smenu predsednika novosadskog parlamenta Aleksandra Jovanovića, zbog, kako navode, grubog kršenja poslovnika o radu Skupštine, Statuta grada i nekoliko republičkih zakona na prethodnim sednicama. Predsednik novosadskih radikala Đurađ Jakšić očekuje da se o tom predlogu raspravlja na posebnoj sednici Skupštine grada.

"Predsednik Skupštine je svojim postupcima narušio ugled institucije na čijem se čelu nalazi. Jedino rešenje za stajanje na put samovolji, bahatosti ove skupštinske većine i proceduralnom nasilju vidimo u zahtevu za smenjivanjem onog ko je najodgovorniji", navodi Jakšić.

Predsednik Skupštine Aleksandar Jovanović kaže da nije dobio zahtev, ali smatra da je neodgovorno što odbornička grupa radikala traži posebnu sednicu, jer je to trošenje dodatnih pola miliona dinara iz gradske kase. "Najavili su to pre tri nedelje, mogli su to da predlože i danas bi o tome razmatrali. Krajnje je  neodgovorno da se na ovaj način poigravaju sa građanima, sredstvima grada i svim odbornicima", naglasio je Jovanović.

Poslovnikom je predviđeno da predsednik zakaže sednicu za sedam, a da se ona održi za 15 dana. Jakšić navodi da je realno da to bude posle Đurđevdana. (D.B)

  • Milan

    22.04.2011 11:15
    Neozbiljnost
    Valjda ce ga smeniti...
    Srmota za Novi Sad..
  • sosa

    21.04.2011 18:27
    Hi Hi Hi Hi...Mogu da traže šta god hoće..Pa ovi bi mogli da izglasaju da je danas 2030. godina, baš im seva za ostatak sveta!!! Namakli su većinu i teraj miško! Sve prolazi što požele....Nadam se da neće još dugo!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti