Iz zgrade Radničkog ukrali delove podstanice

Pre tri dana, lopovi su iz napuštene zgrade Radničkog univerziteta odneli delove grejne podstanice.
Pre tri dana, lopovi su iz napuštene zgrade Radničkog univerziteta odneli delove grejne podstanice. Da je kojim slučajem grejna sezona u toku, stanovi Novosađana koji žive u okolnim zgradama bi ostali hladni pošto ona snabdeva tri ulaza u ulici Vojvođanskih brigada.

Kako saznajemo u Toplani, vrednost ukradenih delova je 166.000 dinara, a policiji je krađa prijavljena u sredu. Ovo nije prvi put da se pelješi ono što je ostalo od ove zgrade, jer su pre samo nekoliko nedelja iz bivšeg Radničkog lopovi odneli 50 kilograma bakra, zbog čega su bez struje ostali stanovnici okolnih ulica.

Nije prvi put ni da se krade oprema iz napuštenih i nefukcionalnih objekata. Podsetimo, iz Toplane "Mišeluk", koja od bombardovanja nije u funkciji, od marta je kradena oprema u vrednosti od 2,3 miliona dinara. Druga veća krađa desila se 31. jula, kada je podneto sedam krivičnih prijava. Kradljivci su uhapšeni, roba im je oduzeta i prodata firmi sa kojom Novosadska toplana ima ugovor o otkupu metalnog otpada.

Tada je protiv NN lica Služba unutrašnje kontrole u Toplani podnela krivičnu prijavu, ali u tom preduzeću do danas nije poznato da li su lopovi otkriveni.

  • TIberius

    22.04.2011 16:30
    @Vukajlo
    to sto je taj pandur radio postoji jos mozda u severnoj koreji a svi znamo kakav je tamo rezim na snazi. treniranje strogoce i izivljavanje, tako se to zove i naravno uopste ne doprinosi tome da bude manje kriminala jer se panduri opet umesto da se bave onim cime bi trebalo, bave trivijalnim glupostima (u tvom postu nabrojanim)
  • Vanja

    22.04.2011 14:52
    Da li je to moguce?
    Tesko je poverovati da se tako nestto dogadja. Ta sluzba koja se zove unutrasnja kontrola ima pune rike posla pa ne stize da utvrdi ko sta krade.
    Ukrali im Toplanu Miseluk, ukrali im podstanice, ukrali ventile iz sahtova i zatvorili... Sta im sve nisu ukrali?! Cak i gume sa tockova im kradu i to bas one dimenzije koje imaju na svojim privatnim automobilima, ili automobilima blize rodbine. njihova sluzbena vozila imamju i po desetak tockova, posto duze po desetak guma, koje ce jednog dana biti otpisane. O onim koferima i granicnim prelazima ne pricamo. To ni nadlezni nisu u stanju da rese.
  • Tja

    22.04.2011 13:36
    @Sale nenovosadjanin
    Sale, ne s.ri, sad kad bi dali vama policiju, prvo bi ste proterali sve koji ne misle kao vi. Drugo, sad u gradu što se dešava odgovorna je pokrajinska vlast. Treće, znate i vi kao i Mi ko je odgovoran za krađu kablova, delova podstanica, itd ... iz kuća i stanova ali nećete da preuzmete vruć krompir, jer bi bilo kao da ne poštujute ljudska prava. Budi heroj pa stani na temerinski most i prerovi firgoljska kolica pa ćeš naći sve što ti nedostaje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti