Žena umrla jer su je odbili u Urgentnom?

Novosađanka D.K. (65) preminula je u petak u ambulanti Doma zdravlja, iako je troje lekara i pet medicinskih sestara pokušalo da joj pomogne.  
Novosađanka D.K. (65) preminula je u petak u ambulanti Doma zdravlja, iako je troje lekara i pet medicinskih sestara pokušalo da joj pomogne.

Kako tvrdi ćerka nesrećne žene, pre nego što je majku dovela u ambulantu, bile su u Urgentnom centru, u kom su odbili da ih prime jer nisu imali uput lekara. Portparolka Kliničkog centra, Jelena Jurišin, međutim, negira ove navode i kaže da niko od lekara ne bi vratio ženu kojoj je loše.

Ona objašnjava da je jasno da pacijenti treba da imaju uput, ali da u Urgentnom centru primaju i pacijente koji nemaju ni ličnu kartu, niti zdravstvenu knjižicu. Jelena Jurišin dodaje da bi da postoji bilo kakva sumnja da nešto nisu dobro uradili došlo do istrage, ali da ih nije zvala ni policija, niti istražni sudija.

U Domu zdravlja kažu da ništa nisu mogli da učine, jer je žena bila u veoma lošem stanju. Odmah po dolasku u ambulantu pala je u komu, izazavanu dijabetesom, a uzrok smrti najverovatnije je srčani udar. Portparolka Doma zdavlja, Olga Ješić, kaže da su pozvali hitnu pomoć, ali i odmah započeli reanimaciju. Pošto je žena umrla, pozvana je i policija i dežurni istražni sudija, a telo je odneto u Zavod za sudsku medicinu.

  • 12.09.2012 23:00
    Gestapo
    apropo gestapoa. Imam potpuno isto iskustvo. Mojoj majci nisu ukazali urgentnu pomoc vec su je prebacili u infektivno odeljenje (ja mislim da je to odeljenje za odstrel a tako misli i moja drugarica čija je majka isto prošla)Na prevoz u drugu zgradu smo čekali 45 minuta. Umesto da ukažu pomoć mi smo čekali prevoz za samrtničko odeljenje. Na infektivnom su joj zaustavili srce za 5 min i nisu ni pokušali reanimaciju. Horor.
    Mislim da postoji grupa ljudi koja obavlja ovaj posao. Neka se javi ko misli isto. Ostalima svaka čast.
  • mama

    25.05.2011 19:33
    Urgentni centar
    Na sam dan Nove godine (kada su verovetno imali dosta posla), oko podne, zatvarajući prozor u stanu, okliznula sam se, i udarila glavom u radiator. Nastala ozleda na obrvi nije bila velika, ali je izdašno krvarila. Odmah sam sela u taxi, i odvezla sam se u Urgentni cenar. Primili su me bez ikakvog pitanja o uputu, koji naravno nisam imala, snimili su mi i glavu, i ranu veoma brzo sanirali. Mada imam dosta neprijatnih iskustava u poslednjih nekoliko godina u zdravstvu, moje prvo iskustvo o radu Urgentnog centra je veoma povoljno.
  • Posmatračica

    01.05.2011 20:04
    strašno
    Strašno je to što je neko smislio da za urgentni centar treba da nosite uput, šta je tu onda urgentno?! Bila sam prisutna kad je dečko sa razbijenom glavoom bio odbijen jer nije imao uput lekara!! Nije mi jasno čemu onda služi ova institucija. ako u urgentnom stanju treba prvo da odete kod svog lekara?! kod koga treba čekati bar 3 sata, naravno a će neko sa urgentnim stanjem umreti čekajući!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti