Sutra rasprava o smeni Jovanovića

Na inicijativu Srpske radikalne stranke sutra će biti održana sednica Skupštine grada sa svega jednom tačkom dnevnog reda, a to je predlog za razrešenje predsednika novosadskog parlamenta Aleksandra Jovanovića.    
Na inicijativu Srpske radikalne stranke sutra će biti održana sednica Skupštine grada sa svega jednom tačkom dnevnog reda, a to je predlog za razrešenje predsednika novosadskog parlamenta Aleksandra Jovanovića.

Predsednik novosadskih radikala Đurađ Jakšić kaže da je u dosadašnjem radu prvog čoveka Skupštine grada više puta grubo prekršen Poslovnik o radu, Statut Novog Sada i nekoliko republičkih zakona. "Jedino rešenje za stajanje na put samovolji, bahatosti ove skupštinske većine i proceduralnom nasilju vidimo u zahtevu za smenjivanjem onog ko je najodgovorniji", rekao je Jakšić.

Jovanović smatra da je o njegovoj smeni moglo da se razmatra i na redovnim zasedanjima i da je neodgovorno što se zahteva trošenje dodatnih pola miliona dinara iz budžeta za održavanje vanredne sednice. "Krajnje je neodgovorno da se na ovaj način poigravaju sa građanima, sredstvima grada i svim odbornicima", ocenio je Jovanović.

Radikali su ranije najavili i da će tražiti poništenje nedavno usvojenog sporazuma o prijateljstvu s Rijekom zbog kršenja procedure. (D.B)

  • 05.05.2011 00:16
    A sad je tih pola miliona dinara mnogo, a kad kradete onda je malo. Da smo za svakog LSV funkcionera dali po milion iz budzeta, sad bi buzet bio u plusu.
  • Живко

    04.05.2011 17:29
    @ лепо лепо
    Са нама нико са тим описом не састанчи, мада бих више волео да чујем име, јер свако има другачије мишљење о нечијем изгледу. Ова изјава Вам је више у маниру Вучића и остале парламентарне политичке елите. Мада ја нисам ни у могућности у потпуности да проверим ко је где, шта и како радио.
    Људи са којима ја разговарам о томе углавном нису били чланови никакве гарнитуре од раније, јер су то углавном млађи људи као и ја. Није ми јасно зашто би желели да нас идентификујете са тим људима, јер као што сам рекао ми крећемо од нуле. Нас мало активније можете избројати на прсте.
    Цела ова иницијатива почиње од врло мале групе људи, која жели да анимира остале да јој се прикључе. Нажалост мало је људи спремних да учине нешто да би се ситуација променила.
    Не кријем моје име, а можете и да запишете презиме, ако би Вам то ишта значило, Ћурчић.
    Што се мене лично тиче све око овога што ја радим је јавно и јасно, иако појединци желе одмах на почетку да нас обесхрабре. Нажалост нисте те среће, јер прилично сам отупео на примедбе "нећете успети", јер то слушам свакодневно од сопствене жене. Научио сам да живим са мојим сународницима, којима су изгледа у протеклих 11 година убили наду да може бити боље, нажалост.
  • lepo lepo

    04.05.2011 05:43
    Živko,a da li sa Vama sastanči stari i prepoznatljiv kadar od ove garniture,izbačen iz svoje stranke,pošto je krao i pohlepan bio...sad se prodaje da je sam izašao jer se ne slaže sa strategijom i planiranim ponašanjem svojih nekadašnjih drugara koje je sve izvarao svojim slatkorečivim obećanjima...debel,oznojen i neugledan,uspeo je više nego da je bio adekvatno obrazovan,iskren i moralan...baš takav,smotan i nesposoban,prevario je sposobne i ambiciozne jer su mislili da im nije dorastao..pišem da prepoznate na vreme patologiju,ostavite takve da naivne vrbuju ,oni samo sebi dobro misle,a posle njih potop...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti