Skan: Demokrate najjače u Vojvodini

Da su parlamentarni izbori održani krajem marta, u Vojvodini bi sa skoro 26,6 odsto glasova pobedila Demokratska stranka, pokazuju najnovija istraživanja novosadske agencije "Skan".  
Da su parlamentarni izbori održani krajem marta, u Vojvodini bi sa skoro 26,6 odsto glasova pobedila Demokratska stranka, pokazuju najnovija istraživanja novosadske agencije "Skan".

Drugi, sa 24,1 odsto glasova, bili bi naprednjaci, a treći radikali, za koje bi glasalo 12,1 odsto, od 45,8 odsto onih koji su naveli da bi sigurno izašli na birališta. Četvrti po snazi u Vojvodini sa 6,3 odsto podrške su ligaši, dok je Savez vojvođanskih Mađara, sa šest odsto podrške, nešto slabiji.

Više od pet odsto podrške imaju još samo socijalisti (5,6%) i Liberalno demokratska partija (5,4%), dok su sve ostale stranke slabije, kaže direktorka "Skana", Milka Puzigaća. "Moram da naglasim da simpatizeri Maje Gojković još nisu prihvatili koaliciju Ujedinjenih regiona i značajno više je nisu prihvatili njeni simpatizeri, nego simpatizeri G17 plus", kaže Puzigaća. Ujedinjeni regioni Srbije, čiji su deo Narodna partija Maje Gojković i G17 plus Mlađana Dinkića, imaju podršku od 2,5 odsto, a od te koalicije, sa 3,7 odsto podrške, jača je Demokratska stranka Srbije. Sve ostale partije imaju podršku ispod jedan odsto.

Da su održani izbori za predsednika Srbije, u Vojvodini bi najviše glasova dobio Boris Tadić, koji bi sa 27,4 odsto glasova prošao nešto bolje od svoje stranke, a drugi bi bio Tomislav Nikolić, sa 22,7 odsto podrške, što je nešto manje od podrške koju uživa Srpska napredna stranka.

Treći bi, sa 11,1 odsto glasova, bio lider radikala, Vojvislav Šešelj, kaže direktorka agencije "Skan": "Posle izvesnog vremena Šešelj je na trećem mestu. Pričama o njegovom povratku, raste sigurnost u biračkom telu Srpske radikalne stranke". Od 46 odsto onih koji kažu da sigurno izlaze na izbore, u Vojvodini bi više od pet odsto dobio još samo lider Liberalno demokratske stranke, Čedomir Jovanović, za kojeg bi glasalo 5,7 odsto građana, dok bi svi ostali kandidati dobili manje od pet odsto podrške.

Dodajmo i da ulazak Srbije u Evropsku uniju podržava skoro dve trećine ispitanika, program "Partnerstvo za mir" nešto više od polovine građana, dok se ulasku naše zemlje u NATO protivi skoro 59 odsto stanovnika Vojvodine.

Istraživanje je vršeno krajem marta, na uzorku od 1.500 ispitanika, u 23 opštine, odnosno 50 mesta u Vojvodini. (D.S.)

  • Marko Srijemac

    27.07.2011 22:04
    ŽIVELA VOJVODINA
    Nijedna vojvođanska stranka. SRAMOTA!
    Hajde recite mi, šta SRS, SNS, DSS, NS i SPS ima veze sa Vojvodinom? Tih strankama su samo uništili ono što je bila VOJVOĐANSKA i bili su oni protiv naša autonomija i da Novi Sad bude glavni grad VOJVODINE!
  • 09.05.2011 18:17
    DSS prebacuje 1%, ali im je 2% mislena imenica!!!
  • glasacu opet

    09.05.2011 07:23
    Nikad vise
    za velike stranke koje su na vlasti poslednjih godina. nemojte videti mogucnost izbora samo izmedju ds, sns, srs, sps, lsv.. procesljajte male stranke.. ja cu svoj glas definitivno dati nekom koga do sada nismo videli,.. dosta mi je svih ovih u poslednjih 20godina..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti