Nova cena autobuske karte od 15. maja

Karta u autobusima Gradskog saobraćajnog neće poskupeti pre polovine narednog meseca, iako je  usvojen zahtev novosadskog prevoznika za korekcijom cena usluga od 1. maja.
Karta u autobusima Gradskog saobraćajnog neće poskupeti pre polovine narednog meseca, iako je usvojen zahtev novosadskog prevoznika za korekcijom cena usluga od 1. maja. Portparol GSP-a Milorad Vukašinović izjavio je za Radio 021 da se čeka da ta odluka prođe odgovarajuću pravnu proceduru.

Vukašinović napominje da će, i pored poskupljenja karte na 45 dinara, Novi Sad imati i dalje najjeftiniji javni prevoz u Srbiji. "Cena pojedinačne karte u Subotici odavno je 50 dinara, u Beogradu u prvoj zoni 100, odnosno u Kragujevcu u takozvanoj "B" zoni 50 dinara", navodi PR GSP-a. Poskupljenjem neće biti obuhvaćene jedino građanske i radničke mesečne markice. Vukašinović dodaje da će u septembru početi prodaja učeničkih i studentskih karata za celu školsku godinu.

GSP je poslednji put korigovao cene u februaru 2010. godine, a novo poskupljenje obrazloženo je činjenicom da su naftni derivati u proteklih godinu dana poskupeli za skoro 40 procenata. (D.B)
  • boba n

    02.05.2011 19:55
    MAS je GSP-ov
    Da li je moguće da gradjani ne znaju ni danas da je MAS deo GSP-a. Zato se i bore da se ova stara stanica ne zatvori. Mesečni prihod od MAS-a je 15.000.000, 00 din.GSP NAPLAĆUJE OD SVAKOG PREVOZNIKA U PUTNIČKOM SAOBRAĆAJU ULAZAK NA PERON PO SVAKOM PRISTAJANJU I VELIKU PROVIZIJU ZA PRODAJU KARATA NA ŠALTERIMA MAS-A. A posebnu korist ima rukovodstvo GSP što je sva naplata u gotovini, pa je pitanje koliko se pazara uplati na račun, a koliko se zadrži za potrebe direktora i stranke kojoj pripada.
    Dobro bi bilo da se gradjani i zvanično informišu preko 021 o načinu i visini finansiranja GSP, broju zaposlenih i troškovima poslovanja!!!
  • semtex

    02.05.2011 11:37
    blazen bio...
    ...sopstveni prevoz!
  • 02.05.2011 10:58
    @B
    Autobusi #4xx, nisam siguar ali mislim da su '85-86.
    Za finansiranje GSP-a iz MAS-a ne znam, ali koliko znam da MAS i GSP nemaju nikakve veze.

    A za nove autobuse, e to i mene zanima pričaju, pišu po novinama i internetu već 3 godine kako dolaze novi autobusi. Prvo je trebalo da se uzme 12 autobusa na gas, pa je onda to bilo skupo, pa će uzeti onda 5. E skoro su objavili da će da uzmu 15 solo autobusa na dizel i još ne znam koliko minibusa. Neko ko iz gradskih vlasti treba da ima tu neke koristi, ali nikako da se uštima. Dok se mi vozamo autobusima koji su kakvi takvi su, nije da su totalno loši (ali ipak treba bar 30% voznog parka obnoviti i dokupiti bar 20 autobusa), oni se vozaju autima starim po 2-3 godine koje im naravno mi, narod plaćamo. Na kraju ćemo doći do cifre od 100 autobusa za koje se raspisuje tender, a neće kupiti ni onih prvih 5.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti