FOTO: Nema para za velike popravke

Iako u mnogim novosadskim ulicama treba popraviti puteve, gradske vlasti u ovoj godini iz budžeta nisu izdvojile znatno više novca  za ovaj posao, u odnosu na prošlu godinu.  
Iako u mnogim novosadskim ulicama treba popraviti puteve, gradske vlasti u ovoj godini iz budžeta nisu izdvojile znatno više novca  za ovaj posao, u odnosu na prošlu godinu.

Za Javno komunalno preduzeće "Put" u ovoj godini opredeljeno je 550 miliona dinara, od čega će nešto manje od trećine biti potrošeno na sanaciju oštećenih kolovoza, ali ni jedan dinar za sređivanje raskrsnica. Portparolka ovog gradskog preduzeća, Jelena Stojsavljević, kaže za Radio 021 da "Putu" gradske vlasti do sada nisu najavile obimnije radove na popravci asfalta.

"Sredstva koja su opredeljena za sanaciju kolovoza nisu dovoljna za te veće radove. Nadamo se iskreno da će Grad iznaći mogućnosti da, kao i prethodne godine, uradimo neke veće poslove na presvlačenju ulica", kaže Jelena Stojsavljević.   

Ipak, najavljeni su veći radovi na popravci tucaničkih kolovoza, koji su poslednjih mesec dana najintenzivniji na Paragovu i Adicama. U prvih mesec dana od početka građevinske sezone, na području grada urađeno je 56 kilometara tucaničkih puteva, a od 2008. godine 179 kilometara, što je duplo više u odnosu na period od 2004. do 2008. godine. (D.S.)

Kolovoz u Svetojovanskoj i Ulici Đurđa Brankovića (Rotkvarija)

 

  • Anja-Adice

    12.05.2011 14:26
    Jesu sipali tucanik, a kao da nisu, rupe su ostale na istom mestu, posle 3 dana iste dubine... Presipaju iz supljeg u prazno, koliko su tucanika nasuli poslednjih 10ak godina za te pare su mogli i izasfaltirati! Samo nasipaju u nedogled pa se voda sliva u dvorista. Jos ispadne da je najbolje kad nista ne rade i samo cute! I treba ispitati gde je nestala crpna stanica za kanalizaciju koja je bila postavljena na pocetku ulice Ljubice Ravasi?!
  • h1n1

    10.05.2011 20:58
    ako se pitate
    gde su naši novci, ovi opet raskopavaju bul. evrope, tamo ni korov nemože da izraste, to je primer gde novci idu, prvo napraviš raskrsnicu sa semaforima, onda to otvoriš i slikaš se, onda to porušiš pa napraviš okretnicu pa se opet slikaš i to je kao po eu standardima, onda sad opet to isto raskopavaš da bi se slikao, kao provukao neke cevi, a parice samo kaplju u džepić,
    načuo sam da se opet kopa jer nisu ostavili mesto gde bi pajtić okačio svoju tablu.
  • boco

    10.05.2011 11:17
    ulica branka bajica
    Neki dan sam prolazio kroz ulicu branka bajica koja se nalzi neposredno uz sajami to je ruglo. Ako nesto treba da popravimo onda je to ta ulica jer u nju dolazi godisnje najveci broj ljudi sa strane kad dolazi na sajam, a mi se pokazujemo kao velegrad koji zivi u blatu ili njivi.
    Sramota.
    Ove rupe sto ste pokazali na slikama su nula u odnosu na one u branka bajica, a posto je bila i jaka kisa ulica je bila kao deo panonskog mora.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti