Jovanović pozvao Mudrog da podnese ostavku

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović pozvao je predsednika Mesne zajednice Petrovaradin Petra Mudrog da podnese ostavku zbog, kako kaže, lošeg vođenja ove mesne zajednice.

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović pozvao je predsednika Mesne zajednice Petrovaradin Petra Mudrog da podnese ostavku zbog, kako kaže, lošeg vođenja ove mesne zajednice. Jovanović navodi da u Petrovaradin nije ulagano već godinama, zbog čega je revolt građana koji zahtevaju smenu Mudrog potpuno opravdan.

"Ja lično smatram da bi bio moralan čin da predsednik Saveta mesne zajednice Petrovaradin podnese ostavku, imajući u vidu niz propusta i neulaganja u ovaj deo grada, za šta Petar Mudri snosi odgovornost", navodi Jovanović.

Prema njegovim rečima, najveći problem Petrovaradina je očajno stanje putne i komunalne infrastrukture, što koči razvoj i obezvređuje potencijal koji ovo mesto ima. Jovanović se nada da će Mudri poslušati njegov apel i dostojanstveno podneti ostavku.

"Ja očekujem da će on to i uraditi i da stvari već jednom krenu ka jednom boljem i lepšem Petrovaradinu", kaže predsednik gradskog parlamenta.

Podsećamo, grupa građana Petrovaradina, predvođena nevladinom organizacijom "Centar za humanizam i toleranciju", pokrenula je pre oko dva meseca peticiju za smenu Mudrog. Predsednik mesne zajednice je tada poručio da je peticija zlonamerna i politički motivisana. (M.Sovilj)

  • CENTAR

    09.05.2011 12:33
    Opoziv celog Saveta na celu sa Mudrim
    Centar Petrovaradin ,vec vise meseci, trazi da neko sazove Zbor gradjana Petrovaradina. To nije ucinio Predsednik MZ, zatim Predsednik Skupstine grada Jovanovic, posle njega je to trazeno od Pokrajinskog Obudsmana, Sekretara za Lokalnu samoupravu i na kraju je Predsedniku Srbije Borisu Tadicu ,poslano pismo sa obavestavanjem sta se radi u gradu i Petrovaradinu.NIKO nije odgovorio na nase zahteve! Sada ispade Mudri kriv za sve i svasta.Znamo mi, jako dobro, ko je najodgovorniji za ovako katastrofalno stanje u Petrovaradinu! Mi idemo stepenicu po stepenicu i moramo stici do vrha!!
  • rodjennamrgodjen

    09.05.2011 09:23
    kakvo brkanje nadleznosti
    Kakve veze institucija Mesne zajednice ima sa ulaganjem?
    A pogotovu u puteve i infrastrukturu!?

    Prosečna novosadska Mesna zajednica na svom računu nema novaca ni za burek s jogurtom, ne poseduje svoje sopstvene prostorije, nego je podstanar Javnog preduzeća "Poslovni prostor", a uticaj na uređenje sopstvenog dela Grada, uglavnom nema nikakav.
    Po Statutu nema pravo da angažuje treće lice, čak ni da im taj neko treći okreči fasadu ili im oreže cveće ispred vrata.
    (čak i takve sitnice, umesto nje, potpisuje Gradska uprava za opšte poslove).
    Uticaj Mesne zajednice na bilo kakav potez uređenja prostora (unapređenja ili unazađenja)ravan je - nuli.

    Ili, da uprostim
    "...niz propusta i neulaganja u ovaj deo grada..." - ni po Zakonu Srbije, ni po zakonima fizike, ne spadaju u odgovornosti Mesne zajednice - to znaju i ptice na grani, a ne zna predsednik gradske Skupštine!?
  • seljak varadinski

    08.05.2011 12:34
    @ostavka
    -Nemojte ljudi ko Boga vas molim !
    Ima gorih zutaca od mene !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti