Novo ruho Petrovaradinske pijace

Radovi na rekonstrukciji Petrovaradinske pijace započeti su danas, a direktor "Tržnice" Dušan Bajić obećava da će žitelji ovog mesta dobiti modernu i funkcionalnu pijacu.

Radovi na rekonstrukciji Petrovaradinske pijace započeti su danas, a direktor "Tržnice" Dušan Bajić obećava da će žitelji ovog mesta dobiti modernu i funkcionalnu pijacu.

"Mi smo sebi postavili rok za završetak radova od 30 radnih dana, ali verujemo da ćemo moći da  novu pijacu otvorimo i ranije", kaže Bajić.

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović kaže da je ova pijaca bila među najskupljima u gradu ali da će novi kapacitet omogućiti veću konkurentnost, a samim tim i nižu cenu proizvoda. Jovanović navodi da je stara pijaca bila ruglo i da će prelaskom pod okrilje preduzeća "Tržnica"  prostor biti uređen po standardima svih novosadskih pijaca.

"Ova pijaca treba da odgovara izgledu ostalih prodajnih objekata koji su u nadležnosti "Tržnice". Prema svom kapacitetu uzor za izgled biće sadašnje ruho Satelitske ili Detelinarske pijace", navodi Jovanović.

Nova pijaca imaće potpuno izgrađenu infrastrukturu, uređen plato i parking. Biće postavljene nove, pokrivene tezge i obezbeđena mesta za prodaju na veliko. Na njoj će se nalaziti ribarnica, pekara, a u planu je i mesara. (M.S.)

  • PEZOS

    06.05.2011 16:18
    Stvarno ne znam gde ce sve to da stane!Sada odjednom moze sve a tolike godine unazad nije moglo nista da se uradi u Petrovaradinu.Izgleda da nije bilo Udruzenja gradjana Centar Petrovaradin ni sada ne bi nista radili, oni su stvarno pokrenuli sve sa mrtve tacke.Odjednom je Petrovaradin postao tema o kojoj se prica u gradu i pocinje nesto da se desava!!Cak je i Jovanovic priznao da je Petrovaradin bio zapostavljen i da se nije ulagalo u njega, ali je svu krivicu prebacio na Mudrog .Svi mi znamo da to nije samo njegova krivica!Ceo Savet treba da podnese ostavke iz moralnih razloga a ne samo Mudri!!!!!
  • jelenche

    06.05.2011 12:00
    ????

    a gde ce to sve da stane...mislim ti povecani kapaciteti, mesare, plato i parking, mesara, pekara...mislim kapacitet pijace je bio ogranicen sa dve strane ulicama, sa jedne prodavnicom, i sa jedne kucama....
    ruse nesto od toga? ili prave na sprat....svako ko je prosao kroz Petrovaradin zna koliki prostor zauzima pijaca...i nikako mi nije jasno gde ce se sve to napraviti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti