Noć muzeja na 50 lokacija

Peta "Noć muzeja" u Novom Sadu održaće se 14. maja od 18 sati do dva časa nakon ponoći na 50 lokacija, saopštili su organizatori.

Peta "Noć muzeja" u Novom Sadu održaće se 14. maja od 18 sati do dva časa nakon ponoći na 50 lokacija, saopštili su organizatori.

U ovogodišnjoj manifestaciji učestvovaće svi novosadski muzeji, kulturni centri, pozorišta, galerije i arhivi, ali i neki alternativni prostori poput hola Železničke stanice i kafe kluba "Đardino". "Na tih 50 lokacija održaće se 100 različitih manifestacija, a u odnosu na ranije 'noći' biće više programa za decu, više muzike i specifičnih dogadjaja namenjenih domaćim i stranim turistima", izjavila je koordinatorka čitavog programa Svetlana Mladenov.

Prema njenim rečima, ovogodišnja "Noć muzeja" u Novom Sadu biće u znaku "Venecijanskog bijenala", svetske manifestacije savremene umetnosti. "Na to smo se odlučili zbog toga što je Muzej savremene umetnosti Vojvodine prva institucija iz pokrajine koja priprema izložbu kojom će se Srbija predstaviti na narednom Bijenalu. Tim povodom gosti će u zdanju ogranka Srpske akademije nauka i umetnosti u Pašićevoj ulici imati priliku da vide izložbu radova svih vojvodjanskih umetnika koji su ikada izlagali u Veneciji", dodala je Mladenova.

Karte po ceni od 300 dinara moći će da se kupe u filijalama OTP banke, a 14. maja i na ulazima pojedinih muzeja i galerija. Uz kartu se dobija i katalog, ona važi za svih 50 lokacija, s tim da je ulaz za starije od 70 i mladje od sedam godina besplatan.

  • Novosadanin

    06.05.2011 02:16
    Primetio sam da ce u ovogodisnjoj noci muzeja ucestvovati i seks sop, sto je verujem jedinstveno u Evropi. Pitam se samo kako to da novosadski muzej igracaka Fantasy iz Safarikove 27 nisam nasao na listi od 50 lokacija? Zna li neko odgovor?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti