"Miroslav" u Kulturnom centru

Premijerom predstave "Miroslav", po tekstu Slavomira Mrožeka u režiji Borisa Isakovića, u nedelju će u nedavno obnovljenoj zgradi Kulturnog centra (KC) Novog Sada biti otvorena nova pozorišna scena u gradu koja ima oko 160 mesta.

Premijerom predstave "Miroslav", po tekstu Slavomira Mrožeka u režiji Borisa Isakovića, u nedelju će u nedavno obnovljenoj zgradi Kulturnog centra (KC) Novog Sada biti otvorena nova pozorišna scena u gradu koja ima oko 160 mesta.

Ističući da tim savremeno opremljenim prostorom novosadski glumci i publika dobijaju još jednu scenu za izvođenje predstava, na kojoj će moći da budu ostvarene i ozbiljnije pozorišne produkcije, Isaković je istakao da bi to mogao da bude korak ka otvaranju novog pozorišta u gradu.

Grupa novosadskih glumaca je, na ideju Jugoslava Krajnova, počela taj projekat sa KC odlučivši da na početku postavi tu, produkcijski manje zahtevnu, predstavu rađenu prema jednočinki slavnog poljskog pisca, koja u originalu ima naziv "Karol". Isaković je napomenuo da je predstavu preimenovao u "Miroslav", nadajući se da time dodatno podržava metaforu i univerzalnost tog dela jer, kako je rekao, Miroslav ili čovek koji Slavi Mir "je i danas itekako ugrožen", što znači da je Mrožekov tekst, rađen pre pola veka, univerzalan i vrlo aktuelan.

"U našem komadu su najčešće upotrebljavane reči - pucati i ubijati, a te termine slušamo svaki dan posredstvom medija", rekao je Krajnov napominjući da u tom ubijanju ne retko stradaju deca i drugi nevini ljudi i da je uvek neko kolateralna šteta u ostvarivanju nekih "viših ciljeva". Uz njega u predstavi igraju još i Novak Bilbija i student završne godine glume na novosadskoj Akademiji umetnosti Filip Đurić.

Premijera predstave na novoj pozorišnoj sceni Kulturnog centra je 8. maja u 20 sati, a reprize su 15, 16. i 24. maja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti