Predsednik Mađarske u Novom Sadu

Predsednik Mađarske Pal Šmit danas će, u okviru zvanične posete Srbiji, boraviti u Novom Sadu, gde će se sastati s pokrajinskim premijerom Bojanom Pajtićem i predsednikom Skupštine Vojvodine Šandorom Egerešijem.

Predsednik Mađarske Pal Šmit danas će, u okviru zvanične posete Srbiji, boraviti u Novom Sadu, gde će se sastati s pokrajinskim premijerom Bojanom Pajtićem i predsednikom Skupštine Vojvodine Šandorom Egerešijem.

Mađarski predsednik će posetiti i gradilište budućeg studentskog doma na Telepu, koji je, prema prvobitnom planu, trebalo da bude završen još septembra 2009. godine. Zajednički projekat Vojvodine i Mađarske, koji su 28. decembra 2007. potpisali Pajtić, tadašnji pokrajinski sekretar za obrazovanje Zoltan Jegeš i predsednik kuratorijuma (upravnog odbora) Fondacije "Evropa" Bela Miavec, predviđa moderni studentski dom sa četiri krila ukupne površine 4.400 kvadratnih metara, u kojem će biti 350 studentskih i 15 profesorskih soba.

Prema ranijoj izjavi Jegeša, jedini razlog za kašnjenje gradnje je nedostatak finansijskih sredstava. Studentski dom  je namenjen akademcima mađarske nacionalnosti u Srbiji i pripadnicima srpske manjine u Mađarskoj, koji su se upisali na neki od fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

  • Laci

    08.05.2011 14:01
    lap-lapo
    "... je namenjen akademcima mađarske nacionalnosti u Srbiji i pripadnicima srpske manjine u Mađarskoj". Posteno: 50:50.
  • sale novosadjanin

    06.05.2011 19:23
    @mladjo-o-o-o
    od tebe niko ni ne ocekuje da razumes !
  • 1

    06.05.2011 17:51
    @segregacija
    Nije to sto kazete, izgleda da imate mnogo manje godina nego ja, a ako ste mladji od mene, ja vise od 60 god, tada ne znate da je nekada drzava Nemacka,Austrija itd jos itekako odobravala otvaranje skola za nasu decu ciji su roditelji bili na privremenom radu,
    potom svi nasi radnici su slavili u tim zemljama 29 novembat s tim sto drzava Nemacka nije naplacivala prostorije za ...
    Da li je to bila segregacija Nemaca

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti