Kepiro tvrdi da je likvidirao samo partizane

Suđenje oficiru mađarske žandarmerije u Drugom svetskom ratu Šandoru Kepiru juče je u Budimpešti nastavljeno čitanjem njegove odbrane s pisanim iskazima svedoka, u kojima se tvrdi da Kepiro nije kriv za zločine nad civilima u Novom Sadu 1942. godine.
Suđenje oficiru mađarske žandarmerije u Drugom svetskom ratu Šandoru Kepiru juče je u Budimpešti nastavljeno čitanjem njegove odbrane s pisanim iskazima svedoka, u kojima se tvrdi da Kepiro nije kriv za zločine nad civilima u Novom Sadu 1942. godine

Sudija je drugog dana suđenja pročitao iskaze svedoka iz istrage koji su tvrdili da civile nije likvidirala žandarmerija, kojoj je pripadao Kepiro, već odredi mađarskih honveda, piše Dnevnik.

Sam Kepiro, kao i svedoci, tvrdili su da su učestvovali u likvidacijama partizana, kao i da je čitava akcija pod nazivom "Novosadska racija" sprovedena zbog obračuna s partizanima koji su napadali mađarsku okupacionu vojsku. Kepiro je u pisanom iskazu tvrdio da je dokaz njegove nevinosti i to što na kraju rata nije pobegao u Nemačku kao što su to učinile njegove kolege.
Suđenje se nastavlja u utorak, a sud je najavio da će presuda Kepiru biti izrečena 20. maja.

Suđenju je juče prisustvovalo i 30 pristalica Šandora Kepira, među kojima je bilo pripadnika ekstremno desnih pokreta s prepoznatljivim mađarskim nacionalističkim obeležjima.

  • semtex

    09.05.2011 10:00
    fasista
    Ko o cemu qrva o postenju...deda,deda bas si k***,mator covek pa laze!
  • WildOne

    08.05.2011 14:17
    Koji bednik lažljivi! Svi pobijeni su bili civili!!! Partizani su bili u Fruškoj gori koja je u to vreme bila okupirana od strane NDH.
  • Uncut

    07.05.2011 19:44
    Obojicu za jaja...
    Mislim da i Kepiru, a bogme i Seselju treba suditi za iste zlocine...sve mu to dodje, na zalost, isto...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti