Straćili pare za projekte

Iako je Grad za izradu arhitektonskih rešenja za centar, četvrti most i Trg Republike potrošio više od deset miliona dinara, samo jedan nacrt je blizu realizacije, dok ostali možda nikad neće stići na red.

Iako je Grad za izradu arhitektonskih rešenja za centar, četvrti most i Trg Republike potrošio više od deset miliona dinara, samo jedan nacrt je blizu realizacije, dok ostali možda nikad neće stići na red.

Uz to, cifra potrošena na konkurse nije ni konačna jer u obzir nije uzeto obeštećenje od 200.000 do 300.000 dinara za firme koje su pozvane a nisu pobedile, kao ni nagrada prvoplasiranom na konkursu za rešenje Mosta na stubovima Franca Jozefa.

Kako piše Blic, firma "Poting" iz Maribora nagrađena je ugovorom za idejno rešenje mosta, teškim čak 121 milion dinara. To je više nego što je Novi Sad potrošio na kompletno uređenje Keja, a pri tome je zbog krize izgradnja mosta odložena na neodređeno.

Jedino što se može očekivati je uređenje Trga Republike sa Ribljom pijacom jer Grad želi da što pre tu sagradi podzemnu garažu sa više stotina mesta, jer je u pitanju investicija koja donosi konkretan profit.

  • h1n1

    10.05.2011 11:44
    šta see bunite
    hteli ste pajtića i tadića, ošli naši novci , što bi rekao čanak, koji ih podržava, pa je i njihov kooalicioni partner, opet glasajte za tu svetu trojicu
  • misko

    10.05.2011 07:50
    Ajde lopurde jedne završavajte taj most, gde će Dr. Bojan da okači svoju tablu. Baš ste kilavi.
  • ćelavac

    10.05.2011 07:00
    i po koji put reći - GAMAD

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti