Ovog proleća počinju radovi u Radničkoj?

Dugo najavljivana izgradnja novog vrtića u Radničkoj ulici, kojom će se donekle skratiti lista čekanja na upis u Predškolsku ustanovu "Radosno detinjstvo", mogla bi da počne ovog proleća.
Dugo najavljivana izgradnja novog vrtića u Radničkoj ulici, kojom će se donekle skratiti lista čekanja na upis u Predškolsku ustanovu "Radosno detinjstvo", mogla bi da počne ovog proleća. Direktor Borislav Samardžić izjavio je za Radio 021 da se privode kraju poslovi na pribavljanju neophodne dokumentacije i izradi glavnog projekta.

"S obzirom na to da je Zavod za izgradnju grada priveo kraju papirologiju u vezi sa samim placem, projekat je plaćen, glavni projekat se radi i, po nekoj mojoj slobodnoj proceni, sa izgradnjom obdaništa u Radničkoj bi moglo da se počne već ovog proleća, odnosno u junu", rekao je Samardžić.

Konačna rang lista mališana koji će ostvariti pravo na boravak u vrtiću u narednoj školskoj godini biće poznata 30. maja. Sudeći po broju predatih zahteva, izvesno je da će, ukoliko se ne obezbedi dodatni prostor, gotovo svako drugo dete ostati neupisano, jer je za 1.890 slobodnih mesta pristiglo 3.475 prijava. Samardžić je najavio da će, kada se utvrdi koliko dece ostaje ispod crte, tražiti proširenje upisnih kvota.

"Mi smo prošle godine po završenom konkursu imali oko 1.800 dece na listi čekanja, ali je na kraju godine bilo svega 48 neupisanih. Pokušaćemo i ove godine da od Gradske uprave za obrazovanje dobijemo saglasnost za proširenje upisne kvote za 20 odsto, što je zakonski i moguće, tako da ćemo tokom leta rešavati liste čekanja", naveo je direktor "Radosnog detinjstva".

Prema ranijim najavama, novo obdanište moglo bi da pohađa oko 350 mališana, a izgradnja objekta bi donela oko 40 novih radnih mesta. (D.B)

  • Živko

    10.05.2011 12:20
    požurite
    Nadam se da znate do kog datuma kalendarski traje proleće.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti